För dig som elev

Kontakta Forslundagymnasiet

Forslundagymnasiet
Telefon: 090-16 41 60

Besöksadress: Forslunda 1, 905 91 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Bild

Här finns länkar och information som kan vara av intresse för dig som är blivande elev på Forslundagymnasiet. All information som rör dig som är befintlig elev på Forslundagymnasiet hittar du i skolans lärplattform Unikum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (en del av den informationen, ex. schema och ledighetsansökan - finns även här).

APL på Naturbruksprogrammet innebär att du under utbildningen gör minst 15 veckors utbildning inom din yrkesutgång. Läs mer om försäkring, ansvarsförsäkring, ansvar för elevens arbetsmiljö, med mera här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Betygsöversättning till engelska är en tjänst för dig som går eller har gått på Forslundagymnasiet. Gymnasieskolorna har ingen skyldighet att översätta ditt betyg. (Med undantag för Lag (2009:724) om nationella minoriteter och minoritetsspråk). Forslundagymnasiet erbjuder gratis översättning av ditt betyg till engelska i den utsträckning som systemet tillhandahåller det. Det gäller för examensbevis, studiebevis, gymnasieintyg och utdrag ur betygskatalogen fr.o.m. 1 juli 2011 (GY11) utställda av Forslundagymnasiet. Om du önskar översättning av betygsdokument utställda innan 1 juli 2011 dvs. före GY11 ber vi dig kontakta en auktoriserad översättare.


För att få ditt betygsdokument översatt till engelska skickar du följande uppgifter till forslundagymnasiet@umea.se:

  • Namn
  • Personnummer
  • Examensår
  • Telefonnummer
  • Adress
  • Digital kopia på det betygsdokument du önskar få översatt

Handläggningen tar 1-2 veckor, så det är viktigt att du är ute i god tid.

Har du mer än sex kilometer från din bostad, där du är folkbokförd, till skolan kan du ansöka om busskort för dina dagliga resor. Du kan ansöka om busskort fram till och med vårterminen det år du fyller 20 år.

Läs mer om ansökan om busskort och regler för elevresor här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Obs! Om du bor i Vindelns kommun ansöker du själv om busskort enligt rutin hos Vindelns kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Vid frågor rörande busskort kontakta forslundagymnasiet@umea.se.

Buss går till Forslunda enligt nedan:

Till Forslunda måndag - fredag klockan 07.45 och 08.13. Hållplats B.


Buss går från Forslunda enligt nedan:

Från Forslunda måndag - torsdag klockan 15.55

Från Forslunda fredag klockan 14.30


Mer information om busstider kan du läsa om på Ultras webb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Elevinflytande handlar om att du som elev ska ha möjlighet till att uttrycka sina synpunkter och att skolan ska ta del av dina åsikter och intressen. Vi tycker vi att det är viktigt att lyssna på våra elever och att du som elev vet vilka möjligheter du har att påverka din utbildning och skolmiljö.


  • Elevskyddsombud: Elevskyddsombudens uppgift är att jobba med elevernas arbetsmiljö och de har rätt att vara med och bestämma om arbetsmiljön i skolan. Det är ett viktigt uppdrag på skolan då majoriteten av skolans ”arbetstagare” är elever. Elevskyddsombuden bjuds in till möten med skolans arbetsmiljögrupp. Där träffas elevskyddsombud, personalskyddsombud och skolans rektor. Om du har frågor eller synpunkter som rör arbetsmiljön kan du ta kontakt med skolans elevskyddsombud. Om du vill bli elevskyddsombud för din klass/ditt program kontaktar du din mentor.
  • Elevråd: Vi har ett elevråd på Forslunda som tillsammans med rektor träffas cirka två gånger per år.

I arbetet med att främja närvaro är skolan ytterst restrektiv med att bevilja ledighet från undervisningen. Vi har som policy att inte bevilja ledighet vid nationella prov.

Här hittar du information om skolans rutiner och riktlinjer samt blanketter som rör Forslundagymnasiet och undervisningen.

Rutiner och riktlinjer:

Blanketter och avtal för elever:

Blanketter som rör APL:

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 januari 2024
Sidan publicerad av: Tora Ahnlund