• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Uppdaterad: Information angående distansundervisning för elever på Forslundagymnasiet

Kontakta Forslundagymnasiet

Forslundagymnasiet

Besöksadress: Forslunda 1, 905 91 Umeå

Umeå kommun beslutade tisdag 17 mars att följa regeringens rekommendation att gymnasie- och vuxenutbildning ska övergå till distansundervisning. För Forslundagymnasiets elever sker detta via Google Classroom och Lärum.

Vårt mål är att verksamheten fortsätter men på ett annorlunda sätt. Vi förstår att detta väcker många frågor men vi kommer arbeta för att hålla er informerade via Lärum samt via skolans webbplats www.umea.se/forslunda.

Information in العربية ,دری, english, français, فارسی, русский, af soomaali, کوردی, español, swahili, ትግርኛ and türkçe.

Nu finns en FAQ med svar på tekniska frågor och möjlighet till support i samband med distansundervisning härlänk till annan webbplats. Dokumentet uppdateras löpande med vanligt förekommande frågor.

Skollunch:

De elever som bor i Umeå kommun och går på de kommunala gymnasieskolorna Dragonskolan, Forslundagymnasiet, Maja Beskowgymnasiet eller Midgårdsskolan får möjlighet att hämta skollunch i ett urval av kommunens grundskolor och gymnasieskolor.

För mer information och beställning: www.umea.se/hamtaskolmatlänk till annan webbplats

Checklista för elever vid tillfälliga distansstudier:

• Kontrollera att du har en fungerande internetuppkoppling
  • Har du något typ av headset, eller hörlurar med microfon som du kan använda?
  • Kontrollera att du kan logga in på Lärum och med ditt elevkonto (@edu.umea.se) på Google hemifrån. Instruktioner för hur du loggar in på Google kommer att läggas in här. Information om hur du loggar in i Lärum finns i anslutning till inloggningssidanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för Lärum. Om det inte fungerar, kontakta din mentor.
  • Ta hem alla dina läroböcker

Vad krävs för distansstudier?

• Håll fast vid rutiner och dygnsrytm
  • Följ schemat och närvara utifrån de instruktioner du får av dina lärare
  • Sjukanmäl dig som vanligt om du är sjuk och inte kan delta
  • Tänk på att självstudier innebär mer eget ansvar
  • Håll tidplaner för skolarbeten
  • Kontakta din lärare/mentor i ett tidigt skede om det uppstår problem
  • Skapa en arbetsplats hemma

Hur sker övergången från ord. undervisning till distansstudier?

Onsdag 18 mars förväntas du som är elev att börja dagen med att i hemmet hitta en lämplig arbetsplats där du kan bedriva dina studier.