Kontakta Sofiehemsskolan F–5

Sofiehemsskolan F–5
Telefon: 090-16 28 13
E-post:

Besöksadress: Sofiehemsvägen 41–43

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Om oss

Bild

Skolan ligger i stadsdelen Sofiehem i nordöstra Umeå, i närheten av NUS och Umeå Universitet. Sofiehemsskolan har 155 elever i åldrarna 6–11 år. Skolan byggdes redan 1927 vilket ger en "gammaldags charm" till våra lokaler.

Området består av blandad bebyggelse med många småhus och lugn en miljö. Vi använder natur- och närmiljö som ett självklart inslag i undervisningen. Vi har fokus på att våra elever tränar och utvecklar kommunikationsfärdigheterna; tala, läsa, skriva och räkna. Vi satsar också på de praktiskt-estetiska ämnena för att utveckla dessa förmågor hos eleverna. Skolan är organiserad i tre arbetslag:

  • Trollskogen är förskoleklass och årskurs 1
  • Trollvinden är årskurs 2 och 3
  • Trollkällan är årskurs 4 och 5

Elever på vår skola har ett planerat utbildningsspår från förskoleklass till årskurs 6. Det ger förutsättningar för en sammanhållen utbildningskvalitet och kontinuitet för eleven. Ett utbildningsspår kan omfatta en eller flera skolor.

Läs om vilket utbildningsspår som erbjuds för elever på vår skola.länk till annan webbplats

Närområdet

I nära anslutning till skolan ligger en fotbollsplan (hockeyrink) som föräldraföreningen ansvarar för och som är en värdefull tillgång för barnens undervisning och fritid. Många elever och föräldrar är engagerade i olika idrotter. Vi är en liten charmig "byskola" med många gemensamma aktiviteter. Vi är en skola med mångfald som berikar. Vi är en skola med närhet till många aktiviteter, till universitet, bildmuséet, stan etc.

Skolans trygghets- och värdegrundsarbete

Vi vill framhålla vårt gedigna trygghetsarbetet som vi känner stor stolthet för. Vi har många aktiva rastvärdar på samtliga raster. Vi har en fungerande fadderverksamhet mellan skolans klasser.

Besök våra klassbloggar

http://rackarungarna.moobis.se åk1länk till annan webbplats
http://nollsjuorna.moobis.se/ åk2länk till annan webbplats
http://ugglornasnaste.moobis.se/ åk3länk till annan webbplats

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 februari 2020
Publicerad: 2 maj 2017
Sidan publicerad av: Gabrielle Hultdin