Innertavle skola arbetar för elevernas välbefinnande och för en hållbar utveckling genom mat och klimat.
Prata mat och dess ursprung
Medvetna val i vardagen, kostnader och ursprung på maten vi äter
Skolsköterskan pratar om kost vid hälsosamtal åk 4
Globala målen
Smakskedar, smaka maten innan den läggs på tallriken
Samarbete med måltidsservice
Vid intresse kan man få recept från Magnus
Studiebesök i köket i grupper om 5–6 elever i f-klass
Åk 5 är ”Mästerkockar” tillsammans med Magnus och Elin en halvdag
Magnus och Elin besöker LHU-rådet
Magnus besöker klasserna 1–2 gånger/år
Magnus besöker lärarkonferensenMagnus och Elin presenterar sig i veckobrev/ föräldramöte
Vårdnadshavare kan äta med sitt barn i matsalen 1 gång/år
Varje klass har en halv pallkrage att odla i och ansvara över
Odling i minidrivhus på fritids
I samarbete med hemmet vattnas och gallras odlingslådorna under sommaren
Tydliga regler för matsalen repeteras varje år och vid behov
Alla klasser har 3 tysta minuter vid lunchen
Elever ges tid att sitta och äta sin mat