Kontakta Solen

E-post:

Besöksadress: Hällvägen 20

Bild

Förskolan Solen byggdes 2005 och består av fyra avdelningar. Förskolan är placerad intill ett skogsområde med en grind direkt ut till skog, natur och elljusspår.

På förskolan Solen är hela huset ett arbetslag och därmed är alla barn allas angelägenhet. Alla pedagoger tar ett gemensamt ansvar för förskolans verksamhet. Vi erbjuder en trygg, rolig och lärorik miljö där vi gör allt för att alla barn ska trivas och utvecklas. Verksamheten utgår från Lpfö18
Läs mer om inskolningöppnas i nytt fönster

Våra prioriterade mål 1919/2020

Förskolans verksamhet strävar efter att utvecklas. Detta år fördjupar vi oss inom områdena, förskolans nya reviderade läroplan, att öka barns utveckling, trygghet och lärande. Att alla barn får möta högläsning i olika former för att främja barnens litteracitet.

Solens barn möter LHU, lärande för hållbar utveckling dagligen. Vi är rädda om varandra, vi är rädda om våra saker samt att vi är rädda om djur och natur. Lärande för hållbar utveckling är något som genomsyrar verksamheten.

Förskolans organiserar verksamheten utifrån jämställdhet. Utbildningen utvecklas så att barnen möts, leker och lär tillsammans, samt prövar och utvecklar sina förmågor och intressen ,med samma möjligheter och på lika villkor, oberoende av kön.

Vi fortsätter arbetet med att erbjuda fördjupad digital kompetens på förskolan. Detta genom förståelse för kunskaper i att kritisk granska och förhålla sig till digitalisering utifrån ålder och mognad.

Senast uppdaterad: 17 september 2019
Publicerad: 15 maj 2017