Skolstart 2024

Foto: Fredrik Larsson

Kontakta Dragonskolan

Dragonskolan
Telefon: 090-16 24 20

Besöksadress: Dragongatan 1, 903 22 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Måndag 19 augusti välkomnar vi våra nya elever som börjar åk 1. De två första dagarna ligger fokus på att de nya klasserna ska få lära känna varandra. Under de dagarna är det bara elever i årkurs 1 på skolan därefter börjar andra elever allt eftersom enligt tiderna nedan.

Måndag 19 augusti

Du som går i årkurs 1 ska komma till upprop enligt tiden som finns angiven nedan. Vi har valt att variera uppropstiderna mellan programmen för att sprida ut antalet elever som anländer till skolan.

När du kommer till Dragonskolan kan du använda dig av entré väst eller öst. Väst är entrén närmast Nolia, öst ligger på andra sidan bygganden, vetter mot förskolan. Vid entréerna kan du hitta listor på alla klasser.

Väl inne på skolan ska du gå till den stora aulan, nedan finns en karta över skolan, på den är det markerat vart du ska någonstans.

  • 09.00 upprop:
    Barn- och fritidsprogrammet
    Dragonskolans Idrottsgymnasium inriktning ekonomi
    Dragonskolans Idrottsgymnasium inriktning barn- och fritid
    Dragonskolans Idrottsgymnasium inriktning natur
    Dragonskolans Idrottsgymnasium inriktning samhällsvetenskap
    Riksgymnasiet för rörelsehindrade
    Ekonomiprogrammet
    Naturvetenskapsprogrammet
  • 09.30 upprop:
    El- och energiprogrammet
    Hantverksprogrammet (stylistgymnasiet och frisörgymnasiet)
    Industriteknsikaprogrammet
    Lärlingsutbildningen
    Teknikprogrammet
    Vård- och omsorgsprogrammet
  • 10.00 upprop:
    Bygg- och anläggningsprogrammet
    Samhällsvetenskapsprogrammet
    VVS- och fastighetsprogrammet

  • 10.30 upprop:
    Yrkesintroduktion IMY

Under måndagen kommer ni även att få er skoldator samt ta porträttfoto till skolkortet. Skoldagen förväntas pågå till ca 15.00.

Tisdag 20 augusti

  • 08.20 är det samling med klassen. Fortsatt introduktion för årkurs 1 från föregående dag.

Skoldagen förväntas pågå till ca 16.00.

Onsdag 21 augusti

  • 08.20 upprop för årkurs 2-4.
  • 10.00 lektionsstart för samtliga klasser.

Obs! Om du inte kan komma på uppropet måste du anmäla din frånvaro annars riskerar du att förlora din plats. Anmälan görs senast kl. 12.00 på uppropsdagen. Frånvaro görs via telefon 090-16 64 00, Skola24-appen eller via skolans lärplattform, unikum.

Se rutin för frånvaroanmälan här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Avtal och blanketter som rör dig som är ny elev hos oss:

I samband med skolstart får eleverna tillgång till elevskåp, läromedel samt elevdator och IT-tjänster. Då behöver elev och vårdnadshavare kvittera att de tagit del av regler kring lån av dessa. Det kan göras digitalt via minasidor.umea.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från och med 12 augusti. Kvittera gärna avtal innan skolstart.

Ansökan om busskort: Om du bor mer än sex kilometer från skolan kan du ansöka om busskort senast onsdag 14 augusti.

Ansök om busskort Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Observera att detta gäller inte för dig som bor i Vindelns kommun. Du ansöker själv om busskort enligt rutin hos Vindelns kommun. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Specialkost: Om du önskar särskild kost fyller du i blanketten för specialkost. Mer information hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bra att veta:

Antagning: När den slutliga antagningen till gymnasiet är klar kan du logga in på Gymnasieantagningens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och se och svara på ditt antagningsbesked. Sista svarsdag är 2 augusti.

Information: Under läsåret skickar vi ut skolinformation via lärplattformen unikum. Vi rekommenderar samtliga vårdnadshavare att ladda ner Unikum familj-appen. Läs mer på www.umea.se och sök på ”Unikum” och/eller ”Appen Unikum familj”.

Klassindelning: Den information gällande klassindelning/klasslistor som man kan ta del av på skolans lärplattform är systemgenererade, klasserna är inte klara. Fäst ingen vikt vid nuvarande indelning eftersom detta är ett arbete som pågår fram till skolstart.

Vi förstår att många elever är nyfikna på sina nya klasskamrater, men klasserna fastställs som sagt inte förrän på uppropsdagen då vi måste veta vilka som har valt att tacka ja till sin plats. Reservantagningen kan även påverka klasserna.

Schema: Många elever är nyfikna på hur schemat för hösten kommer att se ut. Liksom klasserna är schemat preliminärt och ändras fram till skolstart.

Skolfotografering: Alla elever i årkurs 1 och nya elever kommer att fotograferas vid skolstart. Mer information får du i samband med skolstarten.

Busskort: Du som har ett befintligt busskort och fortsätter hos oss för att läsa årskurs 2, 3 eller 4 använder ditt busskort under hela gymnasietiden. Länstrafiken skickar ut en uppdatering till alla busskort under sommaren som förlänger giltighetstiden inför kommande läsår.

I början av hösten kan det vara problem med skolkorten när alla bussar hämtar hem uppdateringen. Det kan ta ett par dagar innan allt har förts över. Ett tips är att hålla kortet extra länge mot läsaren i bussen första dagen så att uppdateringen slår igenom. Om kortet inte fungerar de första dagarna avvakta och prova några dagar till det har kommit igång.

Modersmål: Om du vill läsa modersmål och ännu inte anmält dig kontakta Veronica Sjödin, veronica.sjodin@umea.se, från och med augusti. Här kan du läsa mer om regler och hur du ansöker. Länk till annan webbplats.

Föräldramöte: Vecka 38 är du som vårdnadshavare inbjuden till föräldramöte. Mer information publiceras under hösten i skolans lärplattform och på hemsidan.

Utvecklingssamtal: Vecka 47 hålls utvecklingssamtalen för höstterminen och vecka 12 för vårterminen.

Närvaroplikt: Gymnasieskolan är frivillig men när du börjar på ett gymnasieprogram är du skyldig att delta i undervisningen. Om du har mer än 4 timmars ogiltig frånvaro är skolan skyldig att rapportera till CSN som kan komma att dra in ditt studiebidrag.

Sjukanmälan och frånvaro: Myndig elev eller vårdnadshavare (till omyndig elever) gör sjuk- eller frånvaroanmälan via lärplattformen, telefon 090-16 64 00 eller appen skola24.

Välkommen till oss på Dragonskolan!

Fler nyheter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 juli 2024
Sidan publicerad av: Hanna Christoffersson