Kontakta Ung i Umeå kommun

Besöksadress: $municipality.address
Öppettider: $municipality.hours

Händer på lovet-bussen

Du som är fritidspedagog på ett fritidshem kan boka händer på lovet-bussen gratis när ni behöver skjuts till och från ett kultur- eller fritidsevenemang.

Boka bussen själv med dessa förutsättningar:

• Med aktivitet menas ett brett utbud av kultur och fritidsaktiviteter som till exempel museibesök, biblioteksaktiviteter, konserter, idrottsaktiviteter, friluftsaktiviteter, bad, äventyrslekpark, teater- och dansföreställningar eller liknande.
  • Bussen skjutsar fritidshem enbart inom Umeå kommun och kommundelar och enbart under vardagar 08.30–15.30. Tänk på att ta hänsyn till framkörningstiden från Röbäck till just ert fritidshem när ni planerar er resa.
  • Du måste boka bussen minst 7 dagar innan du behöver den. Först till kvarn!
  • Bussen rymmer maximalt 49 personer och uppfyller kommunens krav på säkerhet.
  • Tänk på att hjälpa till och se till att alla barn har bälte på sig.
  • Bussen har begränsad tillgänglighet när det gäller rullstol och ingen tillgänglighet för elektriska rullstolar som permobil.

Om Händer på lovet-bussen

I flera år har Umeå kommun satsat på att skapa aktiviteter för barn och unga på sommarlovet. För att underlätta för fritidshemmen att delta i sommaraktiviteter har kommunen köpt tjänsten händer på lovet-bussen med Umeå Buss. Det är särskilt avsatta projektpengar som gör att vi kan erbjuda detta och det gäller enbart sommarlovet 2020.

Bokning

För att boka, mejla Umeå buss på lovbussen@umeabuss.nu

Vid bokning, ange:

• varifrån vill ni åka och vart
  • vilken tid och datum ni vill åka
  • vilken tid hemfärden ska ske
  • hur många personer det rör det sig om, inklusive personal
  • kontaktperson med telefonnummer och e-postadress
Senast uppdaterad: 23 juni 2020
Publicerad: 18 juni 2020