Studera hos oss

Kontakta Midgårdsskolan

Midgårdsskolan

Besöksadress: Paradvägen 36 901 84 Umeå

Midgårdsskolan är en gymnasieskola där du får växa och utveckla dina talanger i kreativ miljö oavsett vilket program du väljer. Vårt mål är att förbereda dig inför livet efter gymnasiet och ge dig goda förutsättningar för fortsatta studier eller arbete.

Hösten 2020 inför vi block- och koncentrationsläsning. Istället för att läsa 7–9 kurser över ett läsår, som är brukligt på gymnasiet, läser du på Midgårdsskolan 4-5 kurser per termin. Genom att minska antalet kurser, och då även antalet prov och skoluppgifter, som pågår samtidigt hoppas vi kunna ge dig bättre förutsättningar för sina studier. Detta då du får koncentrera dig på ett färre antal kurser vilket gör det lättare att få överblick över din studiesituation.

Det nya upplägget innebär att skoldagen är uppdelad i två block - ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Mitt på dagen har du ett längre lektionsfritt pass där du kan äta lunch men också får tid till annat som rör studier eller välmående t.ex.

• Utöva estetisk verksamhet ex. bildkonst, dans, musik eller teater
  • Studiestöd tillsammans med pedagoger
  • Möjlighet att få rörelse och frisk luft ex. ta en promenad eller träna i skolans gym
  • Se andra elevers föreställningar och utställningar
  • Delta i elevkårens aktiviteter

Som elev på Midgårdsskolan får du möjlighet att forma en livsstil som ger förutsättningar för att hela du ska må bra. Hos oss kan du varva dina studier med stöd och aktiviteter som hjälper dig att behålla fokus och utvecklas på ett långsiktigt hållbart sätt.

Våra program:

Inför höstterminen 2020 erbjuder vi tre högskoleförberedande program samt gymnasiesärskola och introduktionsprogram.

• Högskoleförberedande program
    På våra högskoleförberedande program har du möjlighet att påverka innehållet i din utbildning. Hos oss finns ett stort urval av valbara kurser, både inom estetiska och teoretiska ämnen, vilket ger dig frihet att välja kurser utifrån dina intressen och mål.

Du kan välja att fördjupa dig mer inom programmets inriktning eller läsa kurser som ger dig en bredare behörighet och/eller fler meritpoäng. Om du har funderingar kring dina val kan du alltid ta hjälp av våra studie- och yrkesvägledare.

• Introduktionsprogram
    Introduktionsprogrammen ger dig som inte är behörig till ett nationellt program möjlighet att få behörighet att komma in på ett nationellt program, eller utbildning för att söka dig vidare till ett arbete.

Mer information om respektive program hittar du längre ner på sidan.

Vill du prova på hur det är att vara elev hos oss?

Är du intresserad av något av våra program men skulle vilja veta lite mer innan du bestämmer dig? Då är du varmt välkommen att göra ett praktiskt skolorienteringsbesök, ett s.k. PRASO-besök hos oss. Under prason får du följa med en elev/klass under en dag, vara med på lektioner, träffa lärare och elever och äta i matsalen för att känna av stämningen på programmet.

Anmälan till praso hittar du här

Utbytesstudent på Midgårdsskolan

Midgårdsskolan tar emot utbytesstundeter, ansökan och mer information hittar du här.

Senast uppdaterad: 1 april 2020
Publicerad: 7 april 2017