Allt inför skolstarten 2020

Kontakta Midgårdsskolan

Midgårdsskolan
Telefon: 090-16 59 50

Besöksadress: Paradvägen 36 901 84 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Här hittar du information inför höstens skolstart, varmt välkommen till ett nytt läsår hos oss på Midgårdsskolan!

Vi planerar för skolstart i skolans lokaler men följer regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring viruset covid -19 och är medvetna att det kan komma att ändras. Vid eventuella förändringar uppdaterar vi informationen som finns här på vår webbplats.

Tisdag 18 augusti välkomnar vi nya elever på gymnasiesärskolan, Introduktionsprogrammen samt årskurs 1 på nationella program. De två första dagarna ligger fokus på att de nya klasserna ska få lära känna varandra. Under de dagarna är det bara nya elever i årskurs 1 på skolan därefter börjar andra elever allt eftersom enligt tiderna nedan.

Tisdag 18 augusti

8.30

Upprop för gymnasiesärskolans nya elever, hus 17

8.30

Upprop för Estetiska programmet inriktning Musik årskurs 1, Valhalla (aulan)

9.00

Upprop för Natur- och samhällsvetenskap årskurs 1, Valhalla

9.30

Upprop för Estetiska programmet inriktningarna BIld och formgivning, Dans, Estetik och media samt Teater årskurs 1, Valhalla

10.00

Upprop för Yrkesintroduktion (IMY), Valhalla

10.30

Upprop för Språkintroduktion (IMS), Valhalla


Du som är börjar på individuellt alternativ får en tid hemskickad för individuellt inskrivningssamtal.

Onsdag 19 augusti


Introduktionsdag för nya elever på gymnasiesärskolan, IMS, IMY och årskurs 1

Torsdag 20 augusti

8.30

Upprop för årskurs 2-4 (se schema)

10.00

Undervisning enligt schema för årskurs 1-3


Obs! Om du inte kan komma på uppropet måste du frånvaroanmäla dig för att inte riskera att förlora din plats. Anmälan görs senast kl. 12.00 på uppropsdagen.

Se rutin för frånvaroanmälan härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Avtal och blanketter som rör dig som är ny elev hos oss:

I samband skolstarten kommer du att få läsa igenom och kvittera nedanstående dokument i Lärum. Mentor delar ut och informerar om de olika avtalen när du börjar hos oss:

  • Biblioteksavtal (obligatoriskt): Behövs för att få låna läromedel i skolans bibliotek.
  • Dator-/IT-avtal (obligatoriskt): Under din gymnasietid får du låna en bärbar dator av skolan. För att du ska kunna hämta ut den behöver du ha läst igenom och signerat Umeå kommuns IT-avtal.
  • Skåpavtal (obligatoriskt): Behövs för att du ska få kvittera ut och använda ett elevskåp.
  • Samtyckesavtal (obligatoriskt): För att skolan ska kunna dokumentera elevaktiviteter (ex. fotografera eller filma en skolföreställning) behöver vi ditt samtycke. För att ge ditt samtycke signerar du i ett samtyckesavtal där du godkänner att du finnas med på bild/film/ljud.

Ansökan om busskort: Har du mer än sex kilometer från din bostad (där du är folkbokförd) till skolan, kan du ansöka om busskort för dina dagliga resor till och från skolan. För att du ska kunna få ditt busskort samma dag som skolan börjar behöver du skicka in din ansökan senast torsdag 13 augusti.

Specialkost: Om du önskar särskild kost fyller du i blanketten för specialkost. Ta med blanketten och lämna in den till skolmatsalen (Restaurang Umestan).

Bra att veta:

Antagning: När den slutliga antagningen till gymnasiet är klar torsdag 25 juni kan du logga in på Gymnasieantagningens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och se samt svara på ditt antagningsbesked.

Sista svarsdag är torsdag 6 augusti 2020.

Busskort: Du som har ett befintligt busskort och fortsätter hos oss för att läsa årskurs 2 eller 3 använder ditt busskort under hela gymnasietiden. Länstrafiken skickar ut en uppdatering till alla busskort under sommaren för att öka giltighetstiden inför kommande läsår.

I början av hösten kan det vara problem med skolkorten när alla bussar hämtar hem uppdateringen. Det kan ta ett par dagar innan allt har förts över. Ett tips är att hålla kortet extra länge mot läsaren i bussen första dagen så att uppdateringen slår igenom. Anmäl inte genast kortet som trasigt om det inte fungerar, utan prova några dagar tills det har kommit igång.

Föräldramöte för årskurs 1: Måndag 14 september kl. 19.00 bjuder vi in alla vårdnadshavare för elever i årskurs 1 till ett föräldramöte där ni får möjlighet att veta mer om skolan och programmet.

Mer information kommer att publiceras i lärplattformen Lärumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klassindelning: Vi förstår att många elever är nyfikna på sina nya klasskamrater. Dessvärre fastställs inte klasserna förrän på uppropsdagen. Vi kan därför inte besvara några frågor om klassindelning innan dess. Vid bildandet av klasser tas hänsyn till ett flertal olika parametrar så som språkval, individuellt val, könsfördelning m.m.

Modersmål: Om du vill läsa modersmål och ännu inte anmält dig är det viktigt att du gör det senast söndag 23 augusti.

Läs mer om regler och ansökan härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Närvaroplikt: Gymnasieskolan är frivillig men när du börjar på ett gymnasieprogram är du skyldig att delta i undervisningen. Om du har mer än 4 h ogiltig frånvaro är skolan skyldig att rapportera till CSN som kan komma att dra in ditt studiebidrag.

Inför skolstarten får alla nya elever ett brev med information om bl.a. CSN till sin folkbokföringsadress - klicka här för att läsa informationen från CSNlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om CSN på deras webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Schema: Många elever är nyfikna på hur schemat för hösten kommer att se ut. Liksom klasserna är schemat preliminärt och förändras fram till skolstart.

Sjukanmälan och frånvaro: Myndig elev eller vårdnadshavare (till omyndig elev) gör sjuk- eller frånvaroanmälan via lärplattformen Lärumlänk till annan webbplats eller telefon 090-16 64 00.

Mer information om sjukanmälan hittar du här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skolfotografering: Alla elever i årskurs 1 samt nya elever på Språk- och Yrkesintroduktion fotograferas torsdag 21 augusti. Information om vilken tid på dagen som din klass ska fotograferas får du i samband med skolstarten. Elever på gymnasiesärskolan, årskurs 2-3 samt tidigare elever på Introduktionsprogrammen fotograferas under v. 35-37.

Utvecklingssamtal: Under vecka 43-50 är det utvecklingssamtal för årskurs 1-3 och vecka 46 för Introduktionsprogrammen.

Mer information publiceras i skolans lärplattform Lärumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ca 2 veckor innan.

Ändra val av språk eller instrument: Om du önskar ändra ditt val av språk eller instrument* kan du kontakta Midgårdsskolans Information på telefonnummer 090-16 59 50 veckan innan skolstart.

* För elever på Estetiska programmet inriktning Musik är det obligatoriskt att välja ett huvudinstrument.

Välkommen till oss på Midgårdsskolan!

Fler nyheter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 juli 2020
Publicerad: 1 juli 2020
Sidan publicerad av: Therése Swärd