• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Information angående distansundervisning för elever på Midgårdsskolan

Information angående distansundervisning för elever på Midgårdsskolan

Kontakta Midgårdsskolan

Midgårdsskolan

Besöksadress: Paradvägen 36 901 84 Umeå

Umeå kommun beslutade idag att följa regeringens rekommendation att gymnasie- och vuxenutbildning ska övergå till distansundervisning. För Midgårdsskolans elever sker detta via Google Meet (digitalt klassrum som även används för att ta närvaro), Lärum (digital lärplattform) och Google Drive.

Vårt mål är att verksamheten fortsätter men på ett annorlunda sätt. Vi förstår att detta väcker många frågor men vi kommer arbeta för att hålla er informerade via Lärum samt via skolans webbplats www.umea.se/midgard.

Information in العربية ,دری, english, français, فارسی, русский, af soomaali, کوردی, español, swahili, ትግርኛ and türkçe.

Nu finns en FAQ med svar på tekniska frågor och möjlighet till support i samband med distansundervisning härlänk till annan webbplats. Dokumentet uppdateras löpande med vanligt förekommande frågor.

Var kan jag vända mig för stöd och hjälp med tekniken?

Det finns telefonsupport för tekniska frågor måndag–fredag kl. 8-11 via telefonnummer 090-16 64 10. Det finns också ett kontaktformulär som du kan använda om du vill skicka in din fråga härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Frågorna besvaras i den turordning som de kommer in.

Skollunch - uppdaterad 2020-04-21:

De elever som bor i Umeå kommun och går på de kommunala gymnasieskolorna Dragonskolan, Forslundagymnasiet, Maja Beskowgymnasiet och Midgårdsskolan får möjlighet att hämta skollunch i ett urval av kommunens grundskolor och gymnasieskolor.

Du väljer själv var du vill hämta din mat utifrån en lista med valbara skolor.

För mer information och beställning: www.umea.se/hamtaskolmatlänk till annan webbplats

För att kunna ta del av distansundervisning behöver du som elev:

• Ha en fungerande skoldator.
  • Tillgång till en fungerande internetuppkoppling.
  • Se till att du har tagit hem läromedel, laddkabel till dator, ev. annat material som rör din undervisning.
  • Kontrollera att du kan logga in på Lärum och med ditt elevkonto (@edu.umea.se) på Google hemifrån.
  • Ev. har tillgång till någon typ av headset/hörlurar med microfon.

Vad krävs för distansstudier?

• Håll fast vid rutiner och dygnsrytm
  • Följ schemat och närvara utifrån de instruktioner du får av dina lärare
  • Sjukanmäl dig som vanligt om du är sjuk och inte kan delta
  • Tänk på att självstudier innebär mer eget ansvar
  • Håll tidplaner för skolarbeten
  • Kontakta din lärare/mentor i ett tidigt skede om det uppstår problem
  • Skapa en arbetsplats hemma

Hur sker övergången från ord. undervisning till distansstudier?

Onsdag 18 mars förväntas du som är elev att börja dagen med att i hemmet hitta en lämplig arbetsplats där du kan bedriva dina studier, kontrollera nedanstående checklista samt förbereda dig på och delta under mentorstid via Google Meet enligt nedanstående schema.

Instruktioner för hur du deltar i Google Meet-träffen kan läsas härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

• Kl. 13.00 - årskurs 3, IMA, IMY och IMS
  • Kl. 14.00 - årskurs 2