Vill du veta mer om våra program?

Kontakta Midgårdsskolan

Midgårdsskolan

Besöksadress: Paradvägen 36 901 84 Umeå

Inför gymnasievalet 2020 bjuder vi in elever och vårdnadshavare till oss för att du ska få chansen att få mer information om oss och våra program.

Välkommen till oss i höst och vinter:

Under gymnasievalsperioden har du som ska börja årskurs 1 i höst haft möjlighet att besöka oss och våra program. Nu när valet har stängt har vi inga särskilda besöksaktiviteter planerade.

Inför omvalsperioden i april-maj kommer vi på nytt att öppna upp möjligheten att göra ett s.k. prasobesök (praktisk skolorientering) hos oss. Mer information om det kommer i vår.

Om du är intresserad av att besöka oss innan omvalsperioden är du välkommen att ta kontakt med rektor och/eller studie- och yrkesvägledare på det program du är intresserad av. Kontaktuppgifter till alla våra medarbetare hittar du här.

Välkommen till oss på Midgårdsskolan!

Tidigare aktivteter:

Skolbesöksveckan v. 47

Du som går i nian har haft möjlighet att anmäla dig till en dag under tisdag-fredag v. 47 då du besöker två kommunala gymnasieskolor. Vi hoppas att ett besök på Midgårdsskolan hjälper dig att fatta ett klokt val inför dina fortsatta studier.

Informationskväll 2019

Måndag 2 december kl. 18.00 är det informationskväll på Midgårdsskolan. Då är både elever och vårdnadshavare varmt välkomna till oss för att få mer information om skolan och införandet av block- och koncentrationsläsning.

Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor som rör våra gymnasieprogram men fokus kommer att ligga på skolan som helhet och införandet av block- och koncentrationsläsning.
För dig som främst är intresserad av att veta mer om något av våra gymnasieprogram bjuder vi även in till en informationskväll i januari 2020.

PRASO

Du är alltid välkommen på ett prasobesök (praktisk skolorientering) hos ett eller flera av våra program. Praso innebär att du som går i nian har möjlighet att testa på ett program under en dag. Du följer med en elev på det program du är intresserad av och får se hur det är.

Anmälan för praso öppnar tisdag 19 november 2019 och stänger samtidigt som gymnasievalet tisdag 11 februari 2020.

• Anmäl dig till praso här (öppnar igen i april 2020)

Informationskväll 2020

Torsdag 16 januari kl. 18.00-20.30 är det informationskväll på Midgårdsskolan. Då är både elever och vårdnadshavare varmt välkomna till oss för att få mer information om skolan och de gymnasieprogram vi erbjuder i Gymnasievalet 2020.

Under kvällen har du möjlighet att träffa lärare och på vissa program även elever från Estetiska programmet med inriktningarna Bild och formgivning, Dans, Estetik och media, Musik och Teater, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet samt Gymnasiesärskolan.