• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Till elever och vårdnadshavare: Detta gäller för distansundervisning på Maja Beskowgymnasiet

Kontakta Maja Beskowgymnasiet

Maja Beskowgymnasiet

Besöksadress: Fridhemsvägen 2, 903 37 Umeå

Utifrån regeringens rekommendationer bedriver Maja Beskowgymnasiet tills vidare fjärr- och distansundervisning enligt schema. Här hittar du information om hur detta genomförs på Maja Beskowgymnasiet.

Vårt mål är att verksamheten fortsätter, men på ett annorlunda sätt. Vi förstår att detta väcker många frågor men vi kommer arbeta för att hålla er informerade, främst via Lärum men även via skolans webbplats www.umea.se/maja.

Information in العربية ,دری, english, français, (persiska), русский, af soomaali, کوردی, español, (swahili), ትግርኛ and türkçe.öppnas i nytt fönster

Distans- och fjärrundervisning enligt schema

Distans- och fjärrundervisning kommer så långt som möjligt att bedrivas efter befintligt schema. Du som elev får den information du behöver för dina kurser av undervisande lärare via respektive kursrum. Om du inte hittar informationen kontaktar du läraren det berör via mejl eller på det sätt du brukar kommunicera med respektive lärare.

Våra vanliga digitala system såsom Google drive och Lärum används. Utöver detta används Google Meet som är en videokonferens som finns i elevernas datorer. Instruktioner för hur du deltar i Google Meet-träffen kan läsas härlänk till annan webbplats.

För att kunna ta del av distansundervisning behöver du som elev:

• Ha en fungerande skoldator.
  • Tillgång till en fungerande internetuppkoppling.
  • Se till att du har tagit hem läromedel, laddkabel till dator, ev. annat material som rör din undervisning.
  • Kontrollera att du kan logga in på Lärum och med ditt elevkonto (@edu.umea.se) på Google hemifrån.
  • Ev. har tillgång till någon typ av headset/hörlurar med microfon.

Vad krävs för distansstudier?

• Håll fast vid rutiner och dygnsrytm
  • Följ schemat och närvara utifrån de instruktioner du får av dina lärare
  • Sjukanmäl dig som vanligt om du är sjuk och inte kan delta
  • Tänk på att självstudier innebär mer eget ansvar
  • Håll tidplaner för skolarbeten
  • Kontakta din lärare/mentor i ett tidigt skede om det uppstår problem
  • Skapa en arbetsplats hemma

FAQ med tekniska frågor och möjlighet till support

Det finns en FAQ med svar på tekniska frågor och möjlighet till support i samband med distansundervisning härlänk till annan webbplats. Dokumentet uppdateras löpande med vanligt förekommande frågor.

Det finns telefonsupport för tekniska frågor måndag-fredag kl. 8-11 via telefonnummer 090-16 64 10. Det finns också ett kontaktformulär som du kan använda om du vill skicka in din fråga. Frågorna besvaras i den turordning som de kommer in. Skicka in en fråga via kontaktformulärlänk till annan webbplats

Tips kring fjärr- och distansstudier

Häröppnas i nytt fönster finns tips kring fjärr- och distansstudier.

Närvaro

Oavsett omständigheterna vill vi att det ska gå bra för dig som elev, att du ska klara dina studier och nå så långt som möjligt. Det är jätteviktigt att du som elev deltar i din undervisning och tar ditt ansvar. Vi ber även dig som vårdnadshavare att hjälpa din ungdom i den här förändringen.

Inloggning via Google Chrome

Torsdag 26 mars gjordes en uppdatering av Lärum i syfte att lösa problemet med att logga in via Google Chrome. Prova att rensa webbhistoriken och stäng ned webbläsaren och börja om inloggningen till Lärum. Hur du raderar webbhistoriken kan du läsa mer om härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du några frågor?

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta mentor eller undervisande lärare.öppnas i nytt fönster

Skollunch

De elever som bor i Umeå kommun och går på de kommunala gymnasieskolorna Dragonskolan, Forslundagymnasiet, Maja Beskowgymnasiet eller Midgårdsskolan får möjlighet att hämta skollunch i ett urval av kommunens grundskolor och gymnasieskolor.

För mer information och beställning: www.umea.se/hamtaskolmatlänk till annan webbplats

Nationella prov

Samtliga Nationella prov under vårterminen 2020 har ställts in av regeringen.

Vårterminen 2020

Det finns i dagsläget, vad vi känner till, inga planer från huvudman att förlänga terminen. Utgå från att terminen avslutas som planerat.
Vi har för avsikt att på något sätt fira studenten. Vi vet i dagsläget inte hur det kommer att se ut, men vi följer Skolverkets riktlinjer. Rektor har haft träffar och kommer att ha träffar med elevrepresentanter kring studenten.

Vi ber både elever och vårdnadshavare om att hålla er uppdaterade och ta del av den information vi publicerar i Lärum. Har du frågor som berör denna förändring eller andra frågor är du fortsatt välkommen att höra av dig till oss!

Om du har några frågor, vänligen kontakta:
Jonas Stenlund

Katarina Nyman