Kontakta Tallkotten

Tallkotten
Telefon: 090-16 10 00
E-post:

Besöksadress: Sandgärdesgatan 2

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Inskolning

Syftet med inskolning är att barn och vårdnadshavare ska bli bekanta med miljön, pedagogerna och rutinerna samt att de ska uppleva förskolan som en trygg, lustfylld och rolig plats.

Varje barn är unikt, därför kan inskolningen se olika ut utifrån barnets behov och vi anpassar inskolningen till varje barn. Om ni har funderingar så fråga gärna!

För de yngre barnen

De yngre barnen på avdelningen Kotten har inskolning från kl. 09.00–10.30 under två veckor. På förmiddagen när barnen är pigga och på gott humör får de bekanta sig med miljön och oss pedagoger på förskolan.

För de äldre barnen

För de äldre barnen på avdelningen Tallen har vi inskolning mellan kl. 09.00–14.30 under tre dagar. De äldre barnen som börjar på Tallen har oftast gått på förskola tidigare och är därför redan bekanta med förskolevärlden. Därför har vi en kortare och intensivare inskolning. Under dessa tre dagar är vårdnadshavaren med under hela tiden. Men som förälder ska man ha i beaktande att det vanligtvis tar ca två veckor innan barnet känner sig trygg och att man därför behöver ha en beredskap utifall vi skulle behöva ringa efter er.

Ibland har vi gruppinskolning, då flera barn inskolas samtidigt.

Förskolan Talkottens målsättning är att varje barn och förälder ska känna sig helt trygg på vår förskola.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 maj 2018
Publicerad: 17 maj 2017
Sidan publicerad av: Katarina Marthin