Kontakta Solbacken

E-post:

Besöksadress: Solbackavägen 16

Inskolning

När barnet fått plats på förskolan Solbacken skickar vi ett informationsbrev. Inskolningsperioden kan variera individuellt men som vårdnadshavare kan man räkna med ca två veckor.

Inskolningen kan variera individuellt men som vårdnadshavare får man räkna med två veckor. Vårt mål med inskolningen är att barn och vårdnadshavare ska få en lugn och trygg start med personal, barngrupp och miljön. Tiden brukar vara 1,5 timme per dag på förmiddagen, oftast 09:00-10:30, där du som vårdnadshavare är med de första dagarna och så småningom lämnar
barnet kortare stunder. På hösten är det oftast många barn som gruppinskolas samtidigt, iallafall i de
yngre åldrarna.
Hur lång tid inskolningen tar kan variera beroende på barnets erfarenheter sen tidigare. Tänk på att det också kan bli att barnet insjuknar under inskolningsperioden vilket gör att det kan ta längre tid. När inskolningen är klar bör man ha i åtanke att barnet befnner sig i en ny miljö med många barn och vuxna. Det är viktigt att vi har en öppen dialog där vi alltid har barnets bästa som utgångspunkt.
Vårdnadshavare fungerar som barnets trygghet. Fokus för pedagogerna under inskolningen är att bygga upp en relation till barnet. Pedagogerna inbjuder barnet till olika aktiviteter. Vi pratar gärna med er vårdnadshavare före och efter inskolningstiden.

Utrustningslista

Vi vill att ni märker ert barns kläder och skor (nappar, gossefilt m.m). Ta med extra kläder och kläder efter väder. Barn blir lätt blöta och kladdiga, då vill vi kunna byta på dom. På förskolan bör det alltid finnas:

Extra kläder

• 2 par långärmade tröjor
  • 2 par t-shirts
  • 2 par långbyxor
  • 2 par kalsonger/trosor (om de ej har blöjor)
  • 2 par sockar

Övrig utrustning

• Regnbyxor, regnjacka, regnvantar (gärna fodrade), sydväst
  • Gummistövlar
  • Höstjacka som är vind- och vattentät
  • Överdragsbyxor i ett slitstarkare tyg
  • Minst två par tumvantar
  • Fleecetröja och fleecebyxor (eller andra tjockare varianter)
  • Tjocksockar
  • Mössa, en varmare och en tunnare
  • Till vintern en rymlig overall eller täckjacka och byxa
  • Halskrage/halsduk

Tystnadsplikt och anmälningsplikt

All personal som jobbar inom förskolan omfattas av sekretesslagen och har tystnadsplikt. Vi omfattas också av socialtjänstlagen och har anmälningsplikt vid misstanke att barn far illa. Berätta gärna för oss när det har hänt något särskilt hemma. Detta kan påverka ditt barn och vi har då lättare att förstå vad det kan bero på samt ge ert barn ett bättre bemötande!

Senast uppdaterad: 21 februari 2020
Publicerad: 15 maj 2017