Kontakta Sandgärdan

E-post:

Besöksadress: Alvägen 43

Inskolning

Inskolningen på förskolan är en viktig period till att lära känna alla nya barn, föräldrar och pedagoger. Vi har en föräldraaktiv inskolning, vilket innebär att ni som föräldrar är med ert barn i verksamheten under tre dagar, då ni har huvudansvaret och är aktiva (leker, hjälper ert barn med mat och hygien osv). Tider för dessa dagar är klockan 9-14. Under följande två dagar är barnen själva på förskolan, men ni föräldrar ska vara tillgängliga och kunna komma till förskolan om det behövs. Vi rekommenderar sedan att barnet har kortare dagar den nästkommande veckan.

Fördelen med denna form av inskolning är att ni som föräldrar verkligen får tid och möjlighet att berätta för personalen om hur ert barn fungerar i olika situationer. Barnet får också möjlighet att upptäcka förskolan i sin egen takt med tryggheten som ni föräldrar ger.

Lämning och hämtning

För att vi ska kunna ta emot ert barn på ett bra sätt och även ge de barn som är på förskolan en lugn måltid är det viktigt att undvika att lämna och hämta på de tider när vi har våra måltider. Se bildspelet till höger om hur en dag på förskolan ser ut.

Hur en dag på förskolan ser ut
Rekommendationer för kläder på förskolan

Senast uppdaterad: 12 maj 2017
Publicerad: 12 maj 2017