Stäng meddelande

Kontakta Centrum för vuxenutbildning

Centrum för vuxenutbildning
Telefon: 090-16 17 20 (10.00–11.30 måndag–torsdag)

Besöksadress: Sveagatan 8

Kontakta personal

Lärcentrum

Elev sitter och studerar i Lärcentrum

Välkommen till vårt Lärcentrum på Vasaskolan som är öppet för alla elever inom vuxenutbildningen i Umeå.

Måndag, tisdag, torsdag 08.30–16.00

Onsdag, fredag 08.30–14.30

Lärcentrum är alltså öppet varje dag under skoltid och personal finns alltid på plats de tider som du ser här ovanför.

Här finns möjlighet att till exempel få hjälp med en uppgift eller bara sitta i lugn och ro och studera i vår studiehall. På Lärcentrum finns duktiga pedagoger som kan hjälpa och stötta dig i dina studier oavsett ämne och utbildning. Men har du specifika frågor om den kurs du läser, t.ex. inlämningsdatum, så kontakta din lärare på kursen.

Ta med dig dina böcker/uppgifter och/eller den elektroniska enhet du använder för att studera.

Studerar du Yrkeshögskola eller vuxenutbildning i annan kommun men är skriven i Umeå och vill skriva prov vid Lärcentrum, kontakta info.umevux@umea.se

Vi har trådlöst internet på skolan, men du som studerar på annan skola än Umevux behöver bibliotekskort för att kunna använda skolans internet. Du använder då ditt tiosiffriga personnummer och en pin-kod för att få access. Det finns också möjlighet att köpa mat och värma den på plats. Nu under covid-19-pandemin måste vi förstås tänka på att inte vara för många i Lärcentrum. Det går till exempel att sitta i elevmatrummet eller vid grupp-borden på trappavsatserna om det behövs. Välkommen till oss!

Håll i, håll ut, håll avstånd

I rådande läge måste vi tänka extra mycket på säkerheten i Lärcentrum! Det får max vara 10 personer åt gången i Lärcentrum. Vi måste tänka på att hålla avstånd, två meter mellan varandra.

Finns det inte plats i Lärcentrum, kan ni sitta i elevcafeterian, i korridorer och vid borden som står i trappavsatserna.

Senast uppdaterad: 10 februari 2021
Publicerad: 12 november 2020