Stäng meddelande

Studieformer

Kontakta Centrum för vuxenutbildning

Centrum för vuxenutbildning
Telefon: 090-16 17 20 (10.00–11.30 och 13.00–15.00 måndag–torsdag)

Besöksadress: Sveagatan 8

Kontakta personal

Du väljer mellan tre studieformer när du läser Vård- och omsorgsutbildningen.

Schemalagd undervisning

Undervisningen bedrivs på heltid. Den består av föreläsningar, metodövningar, grupparbeten, egna studier och andra obligatoriska moment med lärare. Du som elev kommer även att arbeta i vår  vår internetbaserade lärplattform, LärUm så därför måste du ha tillgång till dator och ha datavana.
Intag 2 gånger per år.

Distansstudier med obligatoriska träffar

Studierna sker via vår internetbaserade lärplattform, LärUm så därför måste du ha tillgång till dator och ha datavana.

Innan du börjar studera hos oss måste du göra följande:
1. Studieplanering 1 timme - hos vår Studie- och yrkesvägledare. Du måste gå på den för att kunna börja studera hos oss
2. Start av utbildning ca 3 timmar - detta är en obligatorisk information för dej som elev
3. Kursstart - ca 2 timmar - du måste komma till kursstarten, på den kurs som du ska starta

Intag sker 4 gånger per år.

Språkförstärkt vårdutbildning mot vårdbiträde , 800 poäng – 3 terminer

Unervisningen bedrivs på heltid. Det är en vårdlärare och en svenskalärare i klassrummet och du som elev läser både vårdämnen och vårdinriktad svenska. Det ingår 10 veckor APL ( arbetsplats förlagt lärande)

Senast uppdaterad: 27 november 2019
Publicerad: 23 maj 2019