• Translate
  • A-Ö
  • Webbkarta

Vår förskola

Förskolan Slöjdaren ligger i Sävar med närhet till skog och natur. Förskolan har en fantastisk gård med pulkabacke, gott om grönområden och skogsdungar. Den härliga gården med alla dessa olika delar ger näring åt fantasin och upptäckarlusten hos barnen.

Slöjdaren består av fyra hemvist som heter Pysslingen, Filuren, Knåparen och Kluringen. På Kluringen går 5-åringarna och 1-4 åringarna finns blandat på de resterande hemvisten.

Mer om hemvisten

Inskolning på Slöjdaren

Våra hjärtan

På Slöjdaren strävar vi efter att utveckla barns förmåga till ansvarskänsla, förmåga att ta hänsyn till och leva sig in i andra människors situation samt vilja att hjälpa andra. Viktigt är även att visa respekt för allt levande och att ha omsorg om sin närmiljö. För att göra detta konkret och tydligt för barnen arbetar vi med våra tre hjärtan:

• Det röda hjärtat – Vara rädda om oss själva och varandra.
  • Det orangea hjärtat – Vara rädda om våra saker.
  • Det gröna hjärtat – Vara rädd om djur och natur.

Mer om Lärande för hållbar utveckling

Trygghet och lika värde

På förskolan Slöjdaren arbetar vi för att barnen ska känna sig trygga, sedda och betydelsefulla. Med en trygg grund kan vi utmana barnen och skapa en grund till livslånga lärandet.

Mer om trygghet och lika värde

Vår profil

Slöjdarens profil är Drama och Motorik.

Genom drama och motorik vill vi att barnen utvecklas och utmanas till självständiga, fantasifulla, problemlösare som med trygghet, glädje och empati leker sina liv.

Mer om Slöjdarens profil