Lyssna
Kontakt

Studera hos oss

Kontakta Midgårdsskolan

Midgårdsskolan
Telefon: 090-16 59 50

Besöksadress: Regementsområdet/Umestan

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Midgårdsskolan har utbildningar för dig som vill ha många valmöjligheter i framtiden. Vi erbjuder sju högskoleförberedande program, två yrkesprogram och gymnasiesärskola. Våra elevers möjlighet att nå goda resultat i en trygg och kreativ miljö är viktiga ledstjärnor för alla som arbetar på Midgårdsskolan.

Estetiska program med bred behörighet

Som elev på en av de fem inriktningarna inom det estetiska programmet kan du själv skapa din utbildning utifrån intressen och mål. Du väljer om du vill fördjupa dig ytterligare inom din estetiska inriktning eller läsa kurser som ger dig en bredare behörighet och/eller fler meritpoäng inför fortsatta studier. Oavsett vad du väljer får du en högskoleförberedande utbildning.

Natur- eller samhällsvetenskap med estetiska valmöjligheter

På naturvetenskaps- eller samhällsvetenskapsprogrammet får du gå en utbildning med kunskap i fokus samtidigt som du har möjlighet att utveckla dina kreativa intressen. Du kan använda dina valbara poäng till att läsa kurser inom estetiska områden likväl som du kan bredda eller fördjupa dig inom natur- eller samhällsområdet.

Yrkesprogram med möjlighet till grundläggande högskolebehörighet

Våra yrkesutbildningar Restaurang- och livsmedelsprogrammet samt Vård- och omsorgsprogrammet förbereder dig för ett arbete inom respektive yrkesområde. Om du planerar att läsa vidare efter studenten kan det vara skönt att veta att du under utbildningen har möjlighet att få grundläggande högskolebehörighet. Prata med programmets studie- och yrkesvägledare så får du hjälp att välja de kurser du behöver få att nå dina mål.

Gymnasiesärskola

Vi har två av gymnasiesärskolans inriktningar: Administration, handel och varuhantering samt Hotell, bageri och restaurang.

Ansök om ett utbytesår på Midgårdsskolan

Inom Umeå gymnasieskola (UGS) ser vi utbytesstudenter som ett led i internationalisering, som ger ett omvärldsperspektiv och ökad förståelse för människors livsvillkor. Vi tar därför gärna emot utbytesstudenter i mån av plats (dock maximalt tre elever på Midgårdsskolan respektive fyra elever på Dragonskolan) och ger dem möjlighet att följa en klass samt lära sig svenska.

Läs mer om och anmäl elev till ett utbytesår här

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 maj 2018
Publicerad: 7 april 2017
Sidan publicerad av: Therése Svärd

Midgårdsskolan
Regementsområdet
Box 3054
903 02 Umeå

Tel: 090- 16 59 50
E-post: midgardsskolan@umea.se

Umeå kommun