Lyssna
Kontakt

Studera hos oss

Kontakta Midgårdsskolan

Midgårdsskolan
Telefon: 090-16 59 50

Besöksadress: Regementsområdet/Umestan

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Midgårdsskolan är en gymnasieskola där du får växa och utveckla dina talanger i kreativ miljö oavsett vilket program du väljer att läsa. Vårt mål är att förbereda dig inför livet efter gymnasiet och ge dig goda förutsättningar för fortsatta studier eller arbete.

Inför höstterminen 2019 erbjuder vi sju högskoleförberedande program, ett yrkesprogram samt gymnasiesärskola och introduktionsprogram.

 • Högskoleförberedande program
  På våra sju högskoleförberedande program (fem estetiska program samt natur- och samhällsvetenskapsprogram) har du möjlighet att påverka innehållet i din utbildning. Hos oss finns ett stort urval av valbara kurser, både inom estetiska och teoretiska ämnen, vilket ger dig frihet att välja kurser utifrån dina intressen och mål. Du kan välja att fördjupa dig mer inom programmets inriktning eller läsa kurser som ger dig en bredare behörighet och/eller fler meritpoäng. Om du har funderingar kring dina val kan du alltid ta hjälp av våra studie- och yrkesvägledare.
 • Yrkesprogram
  Om du planerar att läsa vidare efter studenten kan det vara skönt att veta att du som elev på ett av våra yrkesprogram har möjlighet att få grundläggande högskolebehörighet. Prata med programmets studie- och yrkesvägledare så får du hjälp att välja de kurser du behöver för att nå dina mål.
 • Gymnasiesärskola
  Hos oss kan du välja mellan två av gymnasiesärskolans nationella program. Programmen förbereder dig på ett arbete inom respektive yrkesområde.
 • Introduktionsprogram
  Introduktionsprogrammen ger dig som inte är behörig till ett nationellt program möjlighet att få behörighet att komma in på ett nationellt program, eller utbildning för att söka dig vidare till ett arbete.

Vill du veta hur det är att vara elev på något av våra program?

Är du intresserad av något av våra program men skulle vilja veta lite mer innan du bestämmer dig? Då är du varmt välkommen att göra ett praktiskt skolorienteringsbesök (PRASO-besök) hos oss. Under PRASO-besöket får du följa med en av programmets elevambassadör under en dag, vara med på lektioner, träffa lärare och elever, äta i matsalen och känna av stämningen.

Läs mer om och anmäl dig till PRASO här

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 november 2018
Publicerad: 7 april 2017
Sidan publicerad av: Therése Svärd

Midgårdsskolan
Regementsområdet
Box 3054
903 02 Umeå

Tel: 090- 16 59 50
E-post: midgardsskolan@umea.se

Umeå kommun