Fiktiva hjältar möts i en föreställning om vår miljö

Kontakta Midgårdsskolan

Midgårdsskolan

Besöksadress: Regementsområdet, Box 3054, 903 02 Umeå

I en föreställning som skrivits av eleverna på Midgårdsskolan estetiska program möter vi bl.a. King Kong, Pippi Långstrump och Tingeling samt flera andra fiktiva figurer som på olika sätt sätter fokus på dagens miljöproblem.

Torsdag 7 februari välkomnar eleverna i årskurs 1 på Estetiska programmet med inriktningarna Bild och formgivning, Dans, Estetik och media samt Teater på Midgårdsskolan till ett estetiskt projekt på temat miljö. Genom att välja ett antal fiktiva figurer och sätta in dem i nya sammanhang har eleverna skapat en föreställning som genom bild, dans, media och teater belyser frågor kring klimat och miljö.

Projektet är en del av kursen Estetisk kommunikation som är obligatorisk på det Estetiska programmet. På Midgårdsskolan samarbetar inriktningarna Bild och formgivning, Dans, Estetik och media samt Teater för att skapa en föreställning med en blandning av olika estetiska uttryck. Temat är framröstat av eleverna själva och tolkas på olika sätt av åtta elevgrupper.

Föreställningen visas dagtid för skolans egna elever samt kvällstid för externa besökare. Till skolföreställningarna har även högstadieklasser bjudits in då föreställningen kan användas som underlag till undervisning i samtal om miljön samt hur vi lever och hanterar de beslut och den livsstil vi har idag.

Föreställningstider:

• torsdag 7 februari kl. 11.00-12.00
    (end. Midgårdsskolans elever)
  • torsdag 7 februari kl. 19.00-20.15, Valhalla (aulan)