Studieresa i samband med jubileum för mänskliga rättigheter

Kontakta Midgårdsskolan

Midgårdsskolan

Besöksadress: Regementsområdet/Umestan

Måndag 10 december är det 70 år sedan deklarationen över de mänskliga rättigheterna antogs i FN:s generalförsamling vilket på Midgårdsskolan bl.a. uppmärksammas med en studieresa till Stockholm.

I anslutning till jublieumet reser en delegation på fem elever från Midgårdsskolan till Stockholm för en frågestund med Karen Pierce, Storbritanniens ambassadör i säkerhetsrådet. Det blir ett unikt möte som arrangeras av Utrikesdepartementet i samarbete med Svenska FN-förbundet och erbjuds Midgårdsskolan då skolan är en certifierad FN-skola. Elever som läser fördjupningskurser inom samhällskunskap och internationella relationer vid Samhällsvetenskaps- resp. Naturvetenskapsprogrammet deltar i resan.

Utöver resan arrangeras aktiviteter i skolans galleri (Gröna rummet) samt möjlighet att medverka vid seminarier vid Umeå universitet och Utrikesdepartementet.

Läs mer om vår certifiering som FN-skola här