• Startsida

Kontakta Midgårdsskolan

Midgårdsskolan

Besöksadress: Regementsområdet/Umestan

Kvinnor korresponderar” är en tolkning i text och bild av olika kvinnors liv under första världskriget och vilka dessa kvinnor skulle kunna vara idag. Utställningen öppnar med vernissage torsdag 26 april kl. 15-17 på Öppen Vägg, plan 4, Vävenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Eleverna på Samhällsvetenskapsprogrammetöppnas i nytt fönster har i kursen Historia 2 tolkat kvinnorna i text och eleverna på Estetik & Mediaöppnas i nytt fönster har i kursen Fotografisk bild tolkat kvinnorna fotografiskt. Utställningen skildrar autentiska kvinnoöden från första världskriget och eleverna har i en normkritisk granskning skapat porträtt av vilka dessa kvinnor skulle tänkas vara om de levde idag.

Den 11/11 klockan 11 i år är det exakt 100 år sedan det första världskriget, eller som de sa då; Det stora kriget, tog slut. Ingen grupp kom att påverkas av kriget mer än kvinnorna och den utveckling som började då blev startskottet för hundra år av reformer och jämställdhetssträvanden.

Utställningen visas i Väven under perioden 26/4-13/5.
Ansvariga lärare: Anita Blomkvist Johansson och Fredrik Löwgren.

Här kan ni höra en intervju i P4 Västerbotten med Fredrik och eleven Nina som har jobbat med utställningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Intervjun börjar 1:44:50 in i programmet pågår fram till 1:51:30.