Kontakta Maja Beskowgymnasiet

Besöksadress: Fridhemsvägen 2

Bild för 'Teknikprogrammet'

Teknikprogrammet

Är du intresserad av programmering och utveckling?
1 Inriktning:
  • Informations- och medieteknik - profil spel- och webbutveckling

Teknikprogrammet på Maja Beskowgymnasiet ger dig en bred högskoleförberedande utbildning för fortsatta studier på högskola och universitet. Här får du de bästa förutsättningarna för din framtid.

Det är flera saker som gör Teknikprogrammet på Maja Beskowgymnasiet unikt – spetskompetensen, de omfattande valmöjligheterna inför framtiden, vår höga teknologiska nivå både när det gäller utrustning och lärarkompetens samt det täta samarbetet med det regionala näringslivet och universitet. Det är alla faktorer som talar för att du ska välja Teknikprogrammet.

Efter Teknikprogrammet har du alla förutsättningar att nå det du drömmer om, oavsett om det är ett intressant yrkesarbete med en gång, fortsatta studier för kvalificerade jobb eller livet som företagsledare. Vår idé om ”En väg in – flera vägar ut” genomsyras av en medveten satsning mot egenföretagande där utvecklingen av elevernas entreprenöriella egenskaper ligger i fokus.

På Maja Beskowgymnasiet innebär inriktningen informations- och medieteknik att du läser profilen spel- och webbutveckling.

Behörighet, betyg och antagning

Gymnasieantagningen i Västerbottens län sköter antagningen till årskurs 1 för alla kommunala och fristående gymnasieskolor i länet. De har information om behörigheter, hur du räknar ut ditt meritvärde och hur ansökan går till. På deras webbplats finns även antagningsstatistik där du kan se vilket meritvärde den som fick sista platsen på ett program hade.

Egen dator
Nationellt utbyte
Professionella samarbeten
Maxa din utbildning

Inriktningar

Inriktningen informations- och medieteknik är något för dig som tycker om att jobba med datorer och är intresserad av programmering och utveckling. Inriktningen informations- och medieteknik innebär att du läser profilen spel- och webbutveckling.

Du kan också lära dig mer om entreprenörskap och hur du startar ett eget företag. En bred och internationell arbetsmarknad väntar på dig inom de flesta branscher.

Ämnen och poäng

• Programfördjupningar 400
  • Individuellt val 200
  • Gymnasiearbete 100