Kontakta Maja Beskowgymnasiet

Besöksadress: Fridhemsvägen 2

Bild för 'Ekonomiprogrammet'

Ekonomiprogrammet

Vill du lära dig mer om ekonomi och hur man driver ett företag?
1 Inriktning:
  • Ekonomi

Ekonomiprogrammet på Maja Beskowgymnasiet ger dig en bred högskoleförberedande utbildning med fokus på företagsekonomi och entreprenörskap. Engagerade och kunniga lärare, nära samarbete med många företag i Umeåregionen och goda kopplingar till Umeå universitets ekonomiutbildningar gör ekonomiprogrammet till det rätta valet för dig som är intresserad av en framtid inom ekonomi.

På Ekonomiprogrammet tycker vi att det är viktigt att dina studier blir verklighetsförankrade och varierade. Vi samarbetar med Handelshögskolan vid Umeå universitet vilket gör att du kommer att få en ständigt uppdaterad utbildning.

Ekonomiprogrammet förbereder dig främst för fortsatta studier i ekonomi och andra samhällsvetenskapliga ämnesområden på universitet i Sverige och utomlands. Under gymnasietiden kommer du att få starta, driva och avveckla ett företag. Något som kommer att ge dig grunderna till att bli egen företagare i framtiden.

Vi kommer att ha höga förväntningar på dig som elev och gör vårt yttersta för att du ska få en utbildning i toppklass!

Behörighet, betyg och antagning

Gymnasieantagningen i Västerbottens län sköter antagningen till årskurs 1 för alla kommunala och fristående gymnasieskolor i länet. De har information om behörigheter, hur du räknar ut ditt meritvärde och hur ansökan går till. På deras webbplats finns även antagningsstatistik där du kan se vilket meritvärde den som fick sista platsen på ett program hade.

Egen dator
Maxa din utbildning
Nationellt utbyte
Professionella samarbeten

Inriktning

Inriktningen passar dig som vill läsa mer företagsekonomi och utveckla dina kunskaper i hur man driver och utvecklar företag. Du fördjupar dig inom områden som redovisning, marknadsföring, kalkylering och organisation, alla viktiga delar i arbetet med att få en väl fungerande verksamhet. Du får utveckla dina färdigheter i entreprenörskap genom att utforma affärsidéer, starta och driva företag.

Ämnen och poäng

• Programfördjupningar 300
  • Individuellt val 200
  • Gymnasiearbete 100