Studera hos oss

Kontakta Maja Beskowgymnasiet

Maja Beskowgymnasiet

Besöksadress: Fridhemsvägen 2

När Umeå kommun öppnar upp Maja Beskow hösten 2019 ska skolan vibrera av liv och lärande. Här ska elever känna trygghet och få ro att utvecklas i sin egen takt. Här ska alla få en utbildning av hög kvalitet som har nyfikenhet och kunskap i fokus och möjligheter till nära samarbete med universitet, näringsliv och föreningsliv. Lärdomar som gör ungdomarna väl förberedda för framtiden.

Maja Beskowgymnasiet är totalrenoverad för att erbjuda moderna, ljusa och klimatsmarta lokaler. Skolans arkitektur är utformad med eleverna i fokus. Alla gemensamma ytor signalerar studier och överallt finns platser där elever kan samlas för studier och umgänge. Ungdomar är olika och har olika behov. Vissa elever vill ha puls. Andra lugn och ro. Det kommer därför finnas olika platser där alla ska kunna hitta en miljö som passar dem.

Gymnasieutbildningar

Våra gymnasieutbildningar kännetecknas av spets, struktur och omtanke. Hos oss finns ambitiösa elever som vill satsa lite mer – och bli utmanade av bra lärare. Även om Maja Beskowgymnasiet på pappret har samma gymnasieutbildningar som andra gymnasieskolor i Umeå så finns vissa skillnader. Läs mer häröppnas i nytt fönster

Lärlingsutbildning - en snabb väg till arbete

Som lärling får du enormt mycket arbetslivserfarenhet och har samtidigt möjlighet att lära dig ett yrke. Största delen av din utbildning sker på en arbetsplats och du läser gymnasiegemensamma ämnen och yrkesteori på skolan. Dessutom får du ett extra studiebidrag.

Umeå Elitidrottsgymnasium

Elitidrottsgymnasiet strävar efter att erbjuda Sveriges bästa elitidrottsutbildning. Vi har lång erfarenhet av att kombinera idrott och studier och är en av Sveriges största skolor när det gäller idrottsutbildningar. Umeå Elitidrottsgymnasium består av tretton nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) och två riksidrottsgymnasier (RIG/FIG) med totalt cirka 350 elever.

Vi tar hand om varandra. Vi är en kommunal skola med stödfunktioner för att hjälpa och stötta våra elever, både personligt och studiemässigt. Alla är olika och vi jobbar alltid för att eleverna ska få likvärdiga möjligheter att klara sin undervisning. Vi gör varandra bättre.

Välkommen till Maja Beskow!

Senast uppdaterad: 5 november 2018
Publicerad: 28 februari 2018