Kontakta Forslundagymnasiet

Besöksadress: Skolgatan 31A

Bild för 'Naturbruksprogrammet Djur'

Naturbruksprogrammet Djur

Vill du jobba med djur och natur?
1 Inriktning:
  • Djur

Inriktning Djur ger kunskaper om djur, djurs beteende och behov samt samspelet mellan djur och människa. Du får utifrån ett vetenskapligt synsätt lära dig att arbeta yrkesmässigt med djur och att sköta djuranläggningar.

Utbildningen på Naturbruksprogrammets djurinriktning är yrkesförberedande och kan leda till en rad yrken inom många olika områden. Exempel är arbete med hästar, djurparksdjur, djursjukvård.

Andra exempel är arbete rekreation och upplevelser som är ett växande område med verksamheter som utnyttjar djur och natur i sitt företagande.

Vi har ett nära samarbete med arbetsgivare inom de gröna näringarna och under din utbildning kommer du att ha minst 15 veckors arbetsplatsförlagd utbildning (APL) inom valda områden. Det finns chans att förlägga din APL utomlands.

Efter utbildningen har du en yrkesexamen med behörighet att påbörja din yrkesbana eller fortsätta studera på yrkeshögskola. Om du vill läsa vidare på högskola eller universitet efter avslutade gymnasiestudier har du goda möjligheter att under din tid hos oss läsa kurser som ger dig behörighet till vidare studier. Kontakta vår studie- och yrkesvägledare om du vill veta mer.

Behörighet, betyg och antagning

Gymnasieantagningen i Västerbottens län sköter antagningen till årskurs 1 för alla kommunala och fristående gymnasieskolor i länet. De har information om behörigheter, hur du räknar ut ditt meritvärde och hur ansökan går till. På deras webbplats finns även antagningsstatistik där du kan se vilket meritvärde den som fick sista platsen på ett program hade.

APL
Diplom
Egen dator

Naturbruksprogrammets inriktning Djur har flera yrkesutgångar:
Hund, Häst (välj trav eller ridning), Djurens hälso- och sjukvård och Djurvårdare inom djurpark/sällskapsdjur.

Ämnen och poäng

• Engelska 5 100
  • Historia 1a:1 50
  • Idrott och hälsa 1 100