Studera hos oss

Forslundagymnasiet

Besöksadress: Forslunda 1

Besöksadress: Skolgatan 31A

Forslundagymnasiet erbjuder Naturbruksprogrammet som är ett yrkesprogram som ger goda möjligheter till jobb efter genomgången utbildning. Våra elevers möjlighet att nå goda resultat i en trygg och kreativ miljö är viktiga ledstjärnor för alla som arbetar på Forslundagymnasiet. Går du i årskurs 9 är du välkommen på praso (en heldag på skolan tillsammans med en fadder). Under hösten när du går i årskurs 9 kan du anmäla ditt intresse för prao (en hel vecka med djur och natur). Kontakta vår studievägledare för mer information.

Gymnasiet - yrkesprogram med möjlighet till grundläggande högskolebehörighet

Yrkesutbildningen på Naturbruksprogrammet förbereder dig för ett arbete inom de gröna näringarna. Om du planerar att läsa vidare efter studenten kan det vara skönt att veta att du under utbildningen har möjlighet att få grundläggande högskolebehörighet. Prata med vår studie- och yrkesvägledare så får du hjälp att välja de kurser du behöver få att nå dina mål.

Gymnasiesärskola

Vi har två av gymnasiesärskolans inriktningar: Fastighet, anläggning och byggnation samt Skog, mark och djur.

Vuxenutbildning

Trädgård - grundutbildning 43 veckor - Grundläggande trädgårdsutbildning för dig som vill arbeta yrkesmässigt inom trädgårdsbranschen. Utbildningen ger en bred kunskap med fokus på trädgårdsskötsel och odling.

Mark och anläggning 40 veckor - Grundutbildning inom mark och anläggning ger dig kunskaper för arbete inom markarbeten för vägar och ledningar, gröna ytor, platt- och stenbeläggningar, hjullastare och grävmaskiner.

Arbetsmarknadsutbildning inom Lantbruk och Trädgård. För dig som är arbetslös och intresserad av lantbruk med fokus på djurskötsel, växtodling och lantbruksmaskiner, eller för dig som är intresserad av trädgård med fokus på skötsel och förvaltning av utemiljöer.

Senast uppdaterad: 19 september 2017
Publicerad: 11 maj 2017