Kontakta Dragonskolan

Besöksadress: Skolgatan 31A

Bild för 'Ekonomiprogrammet'

Ekonomiprogrammet

Fokus på ekonomi, juridik och företagande
2 Inriktningar:
  • Ekonomi
  • Juridik

Programmet ger dig en bred högskoleförberedande utbildning med fokus på företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Engagerade och kunniga lärare, nära samarbete med många företag i Umeåregionen och goda kopplingar till Umeå universitets ekonomiutbildningar gör Dragonskolans ekonomiprogram till det rätta valet för dig som är intresserad av en framtid inom ekonomi och juridik.

På Ekonomiprogrammet tycker vi att det är viktigt att dina studier blir verklighetsförankrade och varierade. Därför varvar vi arbetet i klassrummet med projektarbeten i samverkan med lokala företag.

Vi samarbetar med Handelshögskolan vid Umeå universitet vilket gör att du kommer att få en ständigt uppdaterad utbildning. Ekonomiprogrammet förbereder dig främst för fortsatta studier i ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga ämnesområden på högskola och universitet. Du kommer också att lära dig grunderna i eget företagande.

Vi kommer att ha höga förväntningar på dig som elev och göra vårt yttersta för att du ska få en utbildning i toppklass!

Behörighet, betyg och antagning

Gymnasieantagningen i Västerbottens län sköter antagningen till årskurs 1 för alla kommunala och fristående gymnasieskolor i länet. De har information om behörigheter, hur du räknar ut ditt meritvärde och hur ansökan går till. På deras webbplats finns även antagningsstatistik där du kan se vilket meritvärde den som fick sista platsen på ett program hade.

Egen dator
Nationellt utbyte
Professionella samarbeten

Inriktningar

Inriktningen passar dig som vill läsa mer företagsekonomi och utveckla dina kunskaper i hur man driver och utvecklar företag. Du fördjupar dig inom områden som redovisning, marknadsföring, kalkylering och organisation, alla viktiga delar i arbetet med att få en väl fungerande verksamhet. Du får utveckla dina färdigheter i entreprenörskap genom att utforma affärsidéer, starta och driva företag. I inriktning ekonomi läser du även mer matematik än vad man läser i inriktning juridik.

Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi är ett högskoleförberedande program, speciellt lämpligt för dig som vill vidareutbilda dig till ekonom.

Inriktningen passar dig som vill läsa mer juridik och utveckla dina kunskaper i hur man använder juridik för att lösa problem och utreda vad som gäller i olika situationer.

Du fördjupar dig både inom offentlig rätt, till exempel områden som straffrätt och processrätt, och inom civilrätt, till exempel områden som avtalsrätt, arbetsrätt och marknadsrätt. I inriktning juridik läser du även filosofi samt mer psykologi än vad man läser i inriktning ekonomi.

Ekonomiprogrammet med inriktning juridik är ett högskoleförberedande program, speciellt lämpligt för dig som vill vidareutbilda dig till jurist.

Ämnen och poäng

• UF-företag
  • NIU, RIG eller Idrott och hälsa
Efter studenten