Kontakta Site Page

Site Page

Utbud

Bild

Musikskolan erbjuder kommunens barn och unga en kvalificerad, bred musikundervisning av välutbildade pedagoger. Vi prioriterar barn och ungdomar från 0-19 år. Inga förkunskaper krävs, lärandet utgår från varje elevs egna förutsättningar; intresse, ambition och förmåga.

På musikskolan får eleven lära sig att sjunga, spela och skapa musik! Det upplevs som en stimulerande del av många barns och ungdomars uppväxt.

Mycket kort innebär det träning i instrumental och vokal teknik, gehörsspel, spel efter noter samt musicerande i olika samspelsformer. Vi lägger stor vikt vid orkester-, ensemble- och körverksamheten.

Instrument

Se bilder och läs mer om våra instrument
Instrumentuthyrning
Instrumentvideos

• Sång: Enskild sångundervisning, sång med kompgitarr (från åk. 3, småbarnssång erbjuds för barn 0-4 år
  • Bleckblåsinstrument: trumpet, valthorn, trombon, eufonium, tuba, kornett
  • Strängistrument: gitarr, elgitarr, elbas
  • Stråkinstrument: fiol, altfiol, cello, kontrabas
  • Träblåsinstrument: blockflöjt, tvärflöjt, oboe, klarinett, fagott, saxofon
  • Slagverk/trumset
  • Piano/keyboard, dragspel/accordeon

Musikkomposition

Då är Musikskolans musikkomposition något för just dig! Vi träffas en gång varje vecka och du får skriva musik i olika stilar.

Körer

Dessa förer erbjuds fr.o.m. årskurs 1 och uppåt. Körerna är öppna för alla, även för de som redan spelar ett instrument.
Tonfiskarna, åk 1-3
Tonmix, åk 4-9
Alla kan-kören, riktar sig till elever från 13 år och uppåt med någon typ av funktionshinder

Rytmik

Rytmik är musik och rörelse. Här får du sjunga och dansa och ha roligt samtidigt som du får en grundläggande musikutbildning. Rytmik är en utmärkt förberedelse för vidare spel på instrument och för att bli bra på rytmik såklart. Undervisningen bedrivs i grupper. Det går att gå på rytmik på kvällstid men också under fritidstid.

Särskilda behov
0-7 år
8-19 år
Vuxenutbilding
Fördjupningslinje
Schema kör och orkester

Terminsavgift

Avgiften som ni betalar är för en plats i Musikskolan per termin. Avgiften faktureras i mars och oktober.
Ämneskurs 470 kr
Fördjupad ämneskurs 750 kr
Suzuki 640 kr
Endast kör och/eller orkester 220 kr
Instrumenthyra 380 kr
Syskonrabatt med 100 kr gäller barn i samma hushåll som betalar hel avgift för ämneskurs, och har samma målsmans underskrift.

Senast uppdaterad: 13 november 2017
Publicerad: 4 april 2017