Kontakta Berghemsskolan F–6

E-post:

Besöksadress: Skidspåret 6

Bild

Berghemsskolan följer eleverna från förskoleklass till och med årskurs 6. Det innebär att barnen känner sig väl hemmastadda och lärarna är bekanta redan innan de börjar årskurs 1. Berghemsskolan har höga studieresultat och vi är mycket stolta över våra pedagoger som är behöriga och har lång erfarenhet.

Berghemsskolan har cirka 170 elever fördelade på de olika stadierna. Skolan ligger nära universitet, sjukhus och har goda bussförbindelser till olika stadsdelar. Skolans sammansättning av personal ger förutsättning till samarbete mellan de olika pedagogiska verksamheterna. Fritidspersonal samverkar med klasslärarna både som resurser under skolarbetet och i egen verksamhet.

Naturen runt hörnet

Närheten till Gammliaområdet, Stadslidens friluftsområde och Bräntberget gör att värdefull utevistelse i skog och mark ligger runt hörnet Vi har årligen återkommande aktivitets- och temadagar;

• Friidrottsdag, där vi provar på olika friidrottsgrenar
  • Skoljoggen, som är ett rikstäckande evenemang i samarbete med SOS barnbyar.
  • Saftloppet, där vi tillbringar en halvdag i det stadslidens fina skidspåret.
  • FN-dagen, för att uppmärksamma barns olika villkor runt om i världen.
  • Samarbetsdagen, där vi jobbar i våra faddergrupper för att lösa praktiska och teoretiska uppgifter
  • Brännbollsturnering, som avslutas med att vinnarna spelar mot lärarna)

Skola för hållbar utveckling

Berghemsskolan har erhållit utmärkelsen Skola för hållbar utveckling. Mer om vad det innebär kan du läsa på Skolverkets sidalänk till annan webbplats