Rh-gymnasiet

Besök RH-gymnasiet

Rörelsehindrade ungdomar har, tillsammans med anhöriga, möjlighet att under höstterminen i årskurs 8 eller 9 besöka Riksgymnasiet i Umeå för att få en liten inblick i vad Riksgymnasiet som helhet kan erbjuda vad gäller utbildning, habilitering och elevhem. Alla besök planeras utifrån varje elevs individuella behov och önskemål.

Ni får träffa personal från habilitering, elevhem och skola och får då information om verksamheten, ansökan hit samt hur man ansöker om bidrag till boende och resor under gymnasietiden.

Boende under studiebesöket
För elever och anhöriga som har långt att resa, kan det i mån av plats ordnas övernattning i besökslägenheten på elevhem eller i träningslägenheten.

Riksgymnasiet betalar resor under besöksdagarna, samt skollunch för elev och medföljande. Ev. fritidsresor bekostar eleven själv.

Kontakta vår koordinator och syv för att planera besöket. Kontaktuppgifter finns i högerspalten.

Här nedanför kan du göra ansökan om rg-bidrag och ansökan till riksgymnasiet:

RG-bidrag
Ansökan till Riksgymnasiet

Hade du nytta av informationen?
(64 röster)

Jennifer Hedström

Cathrin Karlsson
koordinator,
studie- och yrkesvägledare

Elevhem

Elevhemmet Jägaren
Kungsgatan 43B

Rh-gymnasiet
Dragongatan 1
Mejl: jennifer.hedstrom@umea.se

Sidan granskad av Marie Nygren

2016-11-08

Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.