• Translate
  • A-Ö
  • Webbkarta

Om Reveljen

Förskolan Reveljen är belägen på Haga  i centrala Umeå i närheten av Hagaparken. Förskolan har fyra avdelningar; Myggan, Sländan och Humlan som är åldersindelad samt Myran som är åldersblandad. Myran finns i ett fristående hus på samma gård och erbjuder en allergisanerad miljö.

Vår förskola erbjuder åldersindelade avdelningar med innemiljö som är anpassad efter barnens ålder. En av avdelningarna är allergisanerad och ligger i vårt K-märkta Bruno Mathssonhus. Vår utemiljö är stor och under ständig utveckling. Den erbjuder många utmaningar för barnens motorik och sociala utveckling. Vår egen kokerska Eva bjuder på hemlagad, ekologisk mat och har stor kunskap kring specialkost.

Trygghet

På förskolan Reveljen vill vi tillsammans med vårdnadshavarna skapa en trygg miljö för alla barn. Alla barn ska bli sedda och känna att de som individer är betydelsefulla både för sig själva och andra.

Tillsammans är vi starka!

Lärande

Vi ser på lärande som en livslång process som sker i alla miljöer och sammanhang. Vårt uppdrag är att erbjuda stimulerande situationer som väcker alla barns nyfikenhet och lust att lära. I vår verksamhet utgår vi från barnens intressen, tankar och funderingar samt målen i läroplanen för förskolan.

Miljö

Hos oss på Reveljen finns varierande miljöer som stimulerar barnens kreativitet och fantasi. På varje avdelning finns tillgång till skapande, bygg och konstruktion, musik, dans, rörelse och rollek.

Hållbar utveckling

Reveljen är en certifierad förskola för hållbar utveckling. Arbetet med hållbar utveckling inkluderar, förutom vårt viktiga miljöarbete, även begreppet socialt samspel som handlar om hur man är en bra kompis.

Inskolning

Syftet med inskolning är att barn och föräldrar ska uppleva förskolan som en trygg, lustfylld och rolig plats för barnen att vara på. Vi har valt att under inskolningsveckorna träffa barnen 1 -1,5 timme/dag, enligt schema. När äldre barn skolas in på förskolan kan dock inskolningsperioden förkortas ifall det passar barnet bättre. Ibland har vi gruppinskolning – då flera barn inskolas samtidigt av en pedagog.

Varje barn är unikt – därför kan inskolningen se olika ut utifrån barnets behov.

Här kan ni läsa mer om inskolning.PDF