• Translate
  • A-Ö
  • Webbkarta

Förskola öst på stan

Förskolan Östermalm ligger i Östermalmsskolan, öst på stan i Umeå. Förskolan, som består av två hemvister öppnade i februari 2009. Vi arbetar med åldersnära grupper, tre pedagoger per avdelning. Utforskaren är hemvist för de yngre barnen, 1-3 år och Uppfinnaren för de äldre barnen, 3-5 år.

Vi jobbar tillsammans över hemvisterna och tänker oss som en barngrupp med 6 pedagoger där vi strävar efter att barnen ska känna sig trygga med alla oss pedagoger och vi pedagoger ska känna alla barn och föräldrar.

Läs vår kvalitetssammanställning här.PDF

Vår närmiljö

Förskolan har en egen del av skolgården som är avdelad för förskolebarnen, där finns klätterställningar, cyklar, sandlåda och stor gunga. Vi brukar även nyttja skolgården. I närområdet finns det många olika utflyktsmål, Gammlia, Västerbottens museum, Bildmuseet, skogen på Hamrinsberget, Östra station, ankdammen på sjukhusområdet, älven och öbacka strand.

#tillsammans2015

Vi har med Östermalmsskolan gått med i ett projekt som heter #tillsammans2015. Projektet utmanar alla förskolor och skolor i Sverige att delta med att samla in pengar till Syriens flyktingar och samtidigt arbeta med projektet pedagogiskt i klasserna/barngrupperna.

Vi på Förskolan Östermalm har valt att börja arbeta med ordet "tillsammans", vad betyder ordet tillsammans, hur är man tillsammans och vad kan man göra tillsammans. Eftersom vi är två avdelningar har vi valt att arbeta tillsammans som en stor barngrupp och vi har våra projektgrupper åldersblandat med pedagoger från båda hemvisterna.

Klicka här för att läsa mer om projektet.