Midgård
Estetiska programmet: Bild och formgivning Estetiska programmet: Dans Estetiska programmet: Estetik och media Estetiska programmet: Musik Estetiska programmet: Teater Gymnasiesärskolan Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Restaurang- och livsmedelsprogrammet Vård- och omsorgsprogrammet

Utbildningar

Midgårdsskolan har utbildningar för dig som vill ha många valmöjligheter i framtiden. Vi erbjuder sju högskoleförberedande program, två yrkesprogram och gymnasiesärskola. Våra elevers möjlighet att nå goda resultat i en trygg och kreativ miljö är viktiga ledstjärnor för alla som arbetar på Midgårdsskolan.

Estetiska program med bred behörighet

Som elev på en av de fem inriktningarna inom det estetiska programmet kan du själv skapa din utbildning utifrån intressen och mål. Du väljer om du vill fördjupa dig ytterligare inom din estetiska inriktning eller läsa kurser som ger dig en bredare behörighet och/eller fler meritpoäng inför fortsatta studier. Oavsett vad du väljer får du en högskoleförberedande utbildning.

Natur- eller samhällsvetenskap med estetiska valmöjligheter

På naturvetenskaps- eller samhällsvetenskapsprogrammet får du gå en utbildning med kunskap i fokus samtidigt som du har möjlighet att utveckla dina kreativa intressen. Du kan använda dina valbara poäng till att läsa kurser inom estetiska områden likväl som du kan bredda eller fördjupa dig inom natur- eller samhällsområdet.

Yrkesprogram med möjlighet till grundläggande högskolebehörighet

Våra yrkesutbildningar Restaurang- och livsmedelsprogrammet samt Vård- och omsorgsprogrammet förbereder dig för ett arbete inom respektive yrkesområde. Om du planerar att läsa vidare efter studenten kan det vara skönt att veta att du under utbildningen har möjlighet att få grundläggande högskolebehörighet. Prata med programmets studie- och yrkesvägledare så får du hjälp att välja de kurser du behöver få att nå dina mål.

Gymnasiesärskola

Hos oss hittar du två av gymnasiesärskolans inriktningar: Administration, handel och varuhantering samt Hotell, bageri och restaurang.

Kom på besök och kolla in våra program

Under skolbesöksveckan, PRASO och Öppet hus har du som är elev möjlighet att besöka oss. Då får du bl.a. ta del av mer information om våra gymnasieutbildningar, kika på föreställningar, utställningar samt träffa våra elever och personal. Mer information om skolbesöksveckan och Öppet hus hittar du på vår hemsida i samband med respektive event.

Hade du nytta av informationen?
(82 röster)

Sidan granskad av Therése Svärd

2017-01-13

Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.