• Translate
  • A-Ö
  • Webbkarta

Linneaskolan

Som elev på Linneaskolan kommer du att bli sedd, lyssnad på och utmanad så att du kan nå så långt som dina drömmar räcker. Vi har stora planer för dig – och kommer att göra allt för att du ska lyckas. Din framgång är vårt uppdrag.

Linneakolan ligger i Röbäck 4 km söder om Umeå i en gammal jordbruksbygd, där nya bostadsområden hela tiden växer upp. skolan byggdes 2000. Runt skolan ligger en fantastisk skog.

I anslutning till Linneskolan ligger Röbäcks idrottsplats med bl a fotbollsplaner (gräs, grus och konstgräs), isbana, idrottshall, tennisbana och motionsspår.

Läs mer om skolan, upplevelser och visioner

Bästa lunchen i stan

God mat blir man både mätt och glad av. Flera rätter att välja mellan och kunglig salladsbuffé gör att vi får energi att orka även långa dagar. Kolla instagram: Linblommans kök

Länk till instagramkonto

Resultat i toppklass - kvalitet

Vi är stolta! Våra duktiga elever har också betyg som imponerar.

Förbättrade betyg varje år 2012-2015

Resultaten på Nationella prov stämmer väl med betygen

Höga värden i 7-9 enkäten 2015

Samtliga tillsvidareanställda lärare är behöriga

Linneaskolan ökar sitt elevantal

Här kan du läsa mer om våra resultat

Formativt = framgångsrikt

Vi tänker formativt och använder aktuell forskning för att bli ännu bättre. Alla våra tillsvidareanställda lärare har lärarlegitimation.

Aktiva elever gör avtryck

Vårt starka elevråd och våra effektiva elevskyddsombud garanterar att det här är elevernas skola. De ordnar också temadagar och jobbar för hållbarhet, allas lika värde och solidaritet.

Studiero – vår ekvation

Mindre klasser + studiehall + grupprum + skickliga lärare + kloka elever = Studiero = Utmärkta resultat

Elevhälsoarbetet

Vi gör det där lilla extra...Veronica och EHT-teamet hjälper dig att hitta din egen väg. Det är för dig vi jobbar.

I Linneaskolans elevhälsoteam finns alla nödvändiga kompetenser; specialpedagog, kurator, skolsköterska psykolog, SYV och rektor. Vi träffas varje vecka och diskuterar hur vi på bästa sätt kan stötta alla elever.

Vi finns på plats och eftersträvar öppen dörr. Eleven ska känna sig välkommen och lyssnad på. Bara genom samarbete med elev och förälder kan vi få goda resultat.

Elevhälsan samarbetar också nära med handledarna och lärararbetslagen och sätter in insatser så tidigt som möjligt.

Vid behov tar vi hjälp av extern kompetens som BUP, ungdomshälsan, socialtjänsten osv.

Inriktningar med spets

Du som vill nå långt när det gäller häst, innebandy eller fotboll har hittat rätt. Vi har extremt duktiga ledare i samarbete med Umåker och Röbäcks IF. Dessutom ligger träningstiderna på skoltid.

Design och skapande

Häst

Innebandy

Textilslöjd åk 7 (tisdagar)

Trä- och metallslöjd

Träning och hälsa

Strong Girls

Självklart digitala

Med iPaden och internets hjälp erövrar vi världen. Vi använder iPad i alla ämnen.

Vi jobbar t ex med Google Apps for Education.

Skolan jobbar under året med ett projekt kring iPad.

Kom som du är

Stilar blandas och alla känner alla. Vuxna som bryr sig finns nära. Vi vet att när man trivs och mår bra så kommer också resultaten.

After school – men inte så du missar bussen.

Vi ger läxhjälp direkt efter skolan på måndagar. Skolan är viktig – men också fritiden.

Café med fritidsledare – vår egen Uffe hjälper dig både med pingisbollar, toast och hjälp att få skolan att funka.

Uffe hälsar på alla elever när de kommer till skolan så att varje elev blir sedd.

Hållbart och solidariskt – Vi tar vårt ansvar för en hållbar framtid, där alla har en plats. Vi försöker leva som vi lär och satsar på ekologiskt och rättvisemärkt.

Vi är en certifierad skola för hållbar utveckling.