• Translate
  • A-Ö
  • Webbkarta

Om förskolan

Vår föreskola ligger på Teg, nära skogen och naturen och bara två km från centrala Umeå.

Linjalens utemiljö ger goda förutsättningar för utvecklandet av den gemnsamma pedagogiska verksamheten.

Läs om inskolning på förskolan Linjalen

Med barns lärande i centrum

Vi ser barn som kompetenta och ger dem förtroende och möjlighet att vara självständiga. Vi använder oss av pedagogisk dokumentation för att utveckla vår verksamhet. Vi anser att lärandet till stor del sker i samspel med andra, där vi ser leken som ett viktigt redskap

Trygghet

Vi lägger stor vikt vid barnens inskolning och arbetar i ett nära samarbete med vårdnadshavare, barn och pedagoger. Det sker för att barnen ska få en positiv och trygg vistelse på förskolan tillsammans hos oss.

Vi vill skapa goda relationer mellan alla barn och pedagoger, där alla blir sedda och respekterade för den de är. Därför finns pedagogerna i närheten av barnens lekar och intresserar sig för deras tankar, funderingar och görande. På så sätt fångar vi också upp konflikter i gruppen och stöttar dem i deras konfliktlösningar.

Läs mer i vår kvalitetsredovisningPDF och vår plan om diskriminering och kränkande behandlingPDF.

Följ oss på Instagram

Vi på Linjalen har startat ett Instagramkonto med syfte att ge vårdnadshavare en inblick om vad som händer på förskolan. Vi vill ge er och era barn chansen till diskussion hemma om vad barnen gjort under dagen och skapa samtal om verksamheten.

Vid inskolning får ni vårdnadshavare möjlighet att följa oss. Vi har ett stängt konto som bara är till för vårdnadshavare och vi ber om ert användarnamn innan vi godkänner. Bilderna är tagna på aktiviteter/händelser och inte på enskilda barn.