• Translate
  • A-Ö
  • Webbkarta

Om oss

Förskolan Lärkdrillen ligger på Mariehem och har gångavstånd till skogen, sjön, ängarna, biblioteket, lekplatser och områdets centrum. Förskolan har en stor gård med bland annat en egen skogsdunge, en uppskattad cykelrutt och en stor sandlåda.

Lärkdrillen består av 3 avdelningar
Lyan 1-3 år
Grottan 1-3 år
Holken 3-5 år

Värdeord och förväntningar på förskolan

Det här kan du som vårdnadshavare förvänta dig av oss:

Trygghet: En förskola där du och ditt barn trivs, känner trygghet och möter professionella pedagoger

Glädje: En förskola där du och ditt barn känner glädje, gemenskap och engagemang.

Delaktighet: En förskola där du och ditt barn känner tillhörighet, att varje barn och familj är betydelsefulla och känner insyn i verksamheten.

Språkstimulans

Den språkliga stimulansen har en central del i vår förskola där olika språk är en vardag för oss. Viktiga faktorer i arbetet med flerspråkighet i förskolan är personalens förhållningssätt och kunskaper om hur man kan ge barn som talar flera språk möjlighet att utveckla både svenska och sitt eller sina modersmål. Därför samarbetar vi med Kompetenscentrum för flerspråkighet som kan ge oss stöd och råd i vår verksamhet.

Vi läser böcker varje dag och använder flanosagor och sagolådor som stimulerar barnens nyfikenhet till eget berättande. Vi delar in barnen i sago- språkgrupper som utgår från varje individs språkutveckling.

LHU - lärande för hållbar utveckling

Helhetsgreppet LHU rör frågor som handlar om att integrera miljö, sociala och ekonomiska frågor i verksamheten för att ge barnen förutsättningar att bli självständiga och demokratiska medborgare med en positiv framtidstro.

Umeå Kommun har som mål att alla förskolor och skolor ska ha skolverkets utmärkelse "Skola för hållbar utveckling".