Sidan granskad av Siv Andersson

2016-11-24 09.11

Om Forslundagymnasiet

Forslundagymnasiet ligger i en vacker lantlig miljö endast 5 km från Umeå centrum. Gymnasieskolan har ca 100 elever, gymnasie-särskolan 15 elever samt vuxenutbildningar inom trädgård, mark och anläggning med ca 80 elever.

Jordbruk, trädgård, smådjur och hästar

Ladugård och svinhus
Skolan bedriver ett eget modernt jordbruk, här finns ett 60-tal mjölkkor, kalvar, en svinuppfödning med ca 15 suggor med smågrisar, samt en fårbesättning.

För växtodling finns 170 ha åkermark där allt idag produceras ekologiskt och all mjölk som Forslunda levererar till Norrmejerier är ekologisk.

Djurhuset
I det egna djurhuset finns de flesta djurarter som man hittar inom den zoologiska handeln. I djurhuset och karantän-stallet  finns 36 olika arter + fiskar och insekter. Det är över 100 djur. Ska man räkna med fiskarna och djurungar är det nog kring 200, det varierar lite.
Några ovanligare arter som finns på skolan är jordekorrar, chinchillor, degu, leopardsköldpaddor, pilgiftsgrodor - ett av världens giftigaste djur! Andra djur som vi har är minigrisar, kaniner, tamråttor, undulater, zebrafinkar, majsormar och skäggagamer.

Häststallet
Skolan har numera ett kallstall för våra travhästar. Just nu har vi tre egna hästar. Vi hyr även in hästar från elever och personal. Forslundagymnasiet har ett gott samarbete med Umeå Ryttarförening och hästanläggningen Hippologum som ligger granne med skolan, samt STC, Umåker samt privata häst- och avelsföretag.

Gårdsbutiken drivs av Forslundagymnasiet och är öppen onsdagar och torsdagar klockan 17-19 samt fredagar klockan 11.30-16.00.

Trädgården

Forslunda Trädgård drivs av Viva Resurs inom Umeå kommun. Här finns ett flertal växthus och stora ytor utomhus för plantering och anläggning av växter. Sammanlagd yta i växthusen är 1500 m² för odling av gurka, tomater, paprika, kruk- och utplanteringsväxter. Frilandsodlingen bedrivs både ekologiskt och konventionellt. Moderna tekniker tillämpas för sådd, plantering och ogräsbekämpning.

Hade du nytta av informationen?

(54 röster)

Sidan granskad av Siv Andersson

2016-11-24 09.11

Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.