• Translate

Gemensam lokal

Mariehemsvägen 25 A, 906 53 Umeå

En dag hos oss

Ibland så börjar våra dagar kl 6.30, då tar vi det lugnt och äter frukost innan dom övriga barnen kommer mellan kl. 7.45 och 9.00

Vi brukar gå ut vid 8.30 och vara ute tills det är dags för lunch. Vi nyttjar vår gård och lekplatser runt omkring. Vi gör också promenader till vattentornet, ICA, kolonilotten, Mariehemsängarna eller ner till Nydalaområdet. Oftast är det barnen som bestämmer var vi ska gå eller göra.

Varannan onsdag går de äldre barnen till Sagostunden på Mariehemsbiblioteket på förmiddagen.

Vi äter lunch vid 10.30-11.00, beroende på hur trötta småbarnen är. Vi har barn som sover både ute på balkongen i vagn och inomhus. Under vilan brukar de större barnen ta det lugnt och pyssla vid köksbordet, läsa i soffan, se ett barnprogram eller leka lugna lekar.

På eftermiddagen är det fri lek ute eller inne och mellanmål ca 13.30 tills barnen blir hämtade vilket varierar i tid fram till kl 17.

En presentation av Ann Mattsson

Det är kul, intressant och kreativt att arbeta med barn! Jag har arbetat som dagbarnvårdare sedan 2013 och kommer ursprungligen från Solna. Jag arbetar tillsammans med Cathrine Stolt som arbetar som dagbarnvårdare 60 % några dagar i veckan, i mitt hem. Hon arbetar både som dagbarnvårdare på Mariehem och Carlshem. Till vår hjälp har vi Isak Broström som är timvikarie och utbildad barn- och fritidspedagog.

Om mig

Jag har 3 egna barn, som i dag är vuxna. Vårt hem har alltid varit öppet för kompisar och det har i det närmsta alltid varit som ett dagis/fritids/ungdomsgård hos oss.

Jag har haft en tonårsflicka som fosterbarn och varit avlastningsfamilj åt ett syskonpar under -90-talet i Solna stad. Har tidigare erfarenheter av arbete som personlig assistent och barn med diagnoser (borderline, autism, dyslexi, adhd). Jag har även varit engagerad i Föräldrar på stan under många års tid. Jag har ingen pedagogisk utbildning.

Jag bor i en trea på 81 m2 på Mariehemsvägen 25 L (bakom vårdcentralen). Det finns pälsdjur (kanin) i hemmet.

Dagbarnvårdare

Ann Mattsson