• Translate
  • Webbkarta

Välkommen hem till Matilda på Sofiehem

Om mig

Jag bor i en lägenhet på Sofiehem tillsammans med min man och dotter och hos oss bor även katten Abigail och landsköldpaddan Carlton. Hos mig finns det ett lekrum för barnen, men vi vistas även i köket och vardagsrummet, när vi inte är ute förstås.
Några intressen jag har, förutom det stora intresset för barn och barns utveckling, är djur, natur, sömnad, målning och böcker. Det är intressen jag gärna delar med mig av till barnen, men sen också nyfikenheten av att lära mig nya saker.

En dag hos mig

Jag bor på Sofiehem, inte långt ifrån min kollega Greta och vi träffas ute varje dag. Vanligen träffas vi för att leka i någon utav lekparkerna på Sofiehem eller så går vi till biblioteket för en sagostund. Två till tre dagar i veckan tillbringar vi i en stor lokal på Carlshemskyrkan som har många fina lekrum och närhet till naturen. Dagarna låter sig präglas utav årstiderna och på våren och sommaren gör vi lite fler utflykter så som lunch i det fria eller besök på Gamlia, etc.
Maten är viktig även den och den lagar jag själv. Väl tillagadlad och från grunden, råvarorna är ekologiska så långt det går och så nära på som allt är ekologiskt.
Som sagt så delar jag gärna med mig utav mina intressen till barnen och min nyfikenhet av att lära nytt. Vi lär oss nytt genom samtalen, böckerna och genom det vi pysslar, leker, och lär gör vi hela tiden också genom varandet i stunden. Rekreation behövs och det kan man finna på många platser, skogen är en av dem.
För mig är det viktigt att alla barn blir sedda och det blir möjligt i mitt arbete som dagbarnvårdare, då grupperna är mindre. Gruppen i sig är viktig att bli sedd även den och det är ett ständigt pågående och utvecklande arbete. Trygga, glada och nyfikna är vi i ”Team Sofiehem”.

Välkommen!

Matilda Waldner