Sidan granskad av Marie Nygren

2016-08-15 10.48

För elever

Dragonskolan är Umeås främsta mötesplats för ungdomar. Tillsammans arbetar vi alla för att det också ska vara Umeås bästa mötesplats.

Mångfald och bredd

Du möter utbytesstudenter, professorer, företagsledare, politiker och besökare från avlägsna delar av världen i våra klassrum och korridorer så gott som varje vecka. I denna kreativa miljö har vi naturligtvis plats för hållbara tankar och entreprenörskap.

Skolans karaktär är dess mångfald och bredd. Plats för alla drömmar kan låta pretentiöst, men hos oss finns verkligen utrymme för alla elever och allas visioner. Oavsett dina intressen och dina framtidsplaner så vet vi att du kommer hitta din plats hos oss.

Information för dig som elev eller blivande elev

På den här sidan hittar du som är eller ska bli elev på Dragonskolan en massa information som kan vara till hjälp. I vänstermenyn hittar du detaljerad information om allt från busskort till studie- och yrkesvägledning.

Hade du nytta av informationen?  

(305 röster)
På gång

v 9

fredag 3 mar
Blixtlåsfinal regionalt

v 10

Sportlov

v 11

måndag 13 mar
Källkritikens dag

tisdag 14 mars
Pi-dagen

v 12

Utvecklingssamtal

 

Studentexamen 2017  Torsdag 15 juni kl. 11
(för samtliga åk 3 & 4-elever). Utspringet sker på skolans södra sida mot Dragongatan.

Läsårstider

Kontakt

Servicecenter
090-16 24 20
mejl

Sidan granskad av Marie Nygren

2016-08-15 10.48

Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.