• Translate
  • Anpassa
  • A-Ö
  • Webbkarta

Umeå Musikklasser, det självklara valet för dig som gillar musik

Umeå musikklasser för dig med intresse för musik!

Vår verksamhet riktar sig till årskurserna 4-9, de yngre klasserna på Backens skola och de äldre på Grubbeskolan.

Umeå musikklasser har funnits sedan 1994 och har bidragit till kommunens och Sveriges rika musikliv. De lärare som undervisar i musikklasserna har ett stort musikengagemang och flera av lärarna musicerar själva på sin fritid.

Undervisningens grund är körsång, likt Adolf Fredriks musikklasser. Det ingår också gruppundervisning i fler delar tex gitarr, piano, ensemble och musikteori.

År 4-6 samarbetar med Umeå musikskola och har en skolorkester med blåsinstrument.

Information om Umeå Musikklasser

Intresserade elever och föräldrar är välkomna på våra informationskvällar.

Informationskväll inför musikklass åk 4: 18 januari 18.30 i skolrestaurangen på Backens skola

Informationskväll inför musikklass åk 7: 25 januari 18:30 i Aulan på Grubbeskolan

Klicka här för att se den presentation som visas på informationsmöte inför åk 4

Är du intresserad av att börja i Umeå musikklasser åk 4-6?

Fyll i en intresseanmälan här

Klicka här

Följ oss på Instagram
umea_musikklasser