• Translate
  • A-Ö
  • Webbkarta

Aftonstjärnan

Aftonstjärnan på Berghem är kommunens nattis, en pedagogisk omsorg kvällar, helger och nätter för barn 1 - 13 år.

Våra pedagoger är fast anställda med lång erfarenhet. Vi erbjuder en trygg och stimulerande miljö med närhet till natur och upplevelser.

Om ert barn redan går förskola eller fritidshem ingår nattis i avgiften.

Inskolning hos oss sker i samråd med vårdnadshavare vid det första samtalet.

Lek och aktiviteter

Vi erbjuder meningsfulla aktiviteter och lek anpassade efter ålder och intresse. På helgerna kan det bli utflykter till närliggande lekparker och natur m.m. Gamlia friluftsområde ligger i vår närmiljö.

Bakning kan vara en aktivitet under helgen. Att spela spel tillsammans är populärt. Lego, duplo, bygg, konstruktionslekar, skapande och utevistelse är en del av dagen.

Stimulerande närmiljö

I vår närmiljö har vi tillgång till en fin skolgård, två förskolor med bra utemiljö. Fotbollsplan och stor lekpark finns också i vår närhet. Närheten till Gamlia friluftsområde och skogen runt omkring ger möjligheter till uppskattade utflyktsmål under helgerna.

Trygghet

Barn och vårdnadshavare ska känna sig trygga hos oss under vistelsetiden på Nattis. Vi finns nära barnen i lek, vila och aktiviteter. Det finns alltid en pedagog kvar i sovrummet tills alla har somnat. Under natten sover pedagogen i samma rum som barnen. Vi försöker att ha samma sängplats, samma plats vid matbordet för att det ska kännas tryggt. Vårdnadshavare kan alltid ringa och prata, säga godnatt till sitt barn.